Έκθεση της Άννας Φιλίνη στα Ιωάννινα

filini anna paligennesia ekthesiΗ Άννα Φιλίνη (’63) μας έστειλε την ακόλουθη πρόσκληση για την έκθεση της “200 χρόνια από την Παλιγγενεσία” που θα γίνει στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι μου,σας στέλνω την πρόσκληση της έκθεσής μου για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία που εγκαινιάζεται στα Γιάννενα στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων την Παρασκευή 6 Μαίου και διαρκεί έως τις 25 Ιουνίου 2022 . Η έκθεση στα Γιάννενα που πραγματοποιείται στο ιστορικό κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης στο κέντρο της πόλης, περιλαμβάνει τα 12 έργα με λάδια που είχαν ήδη εκτεθεί ως ενιαία φρίζα στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τώρα τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν ξεχωριστά το καθένα και με ενότητες στις 5 διαφορετικές αίθουσες του ισογείου του κτιρίου. Ταυτοχρόνως στα Γιάννενα για πρώτη φορά θα εκτεθούν μαζί και τα 12 μεγάλα προσχέδια με μολύβια, που έχουν γίνει στο ξεκίνημα του στησίματος του κάθε έργου. Το δελτίο τύπου της έκθεσης αναφέρει πως τα προσχέδια «είναι αυτά που αποκαλύπτουν την συστηματική προσπάθεια, τους προβληματισμούς και τις διαφοροποιήσεις, τόσο ως προς το θέμα, όσο και ως προς τη μορφή των συνθέσεων, διατηρώντας, ωστόσο την αυτοτέλεια ενός ολοκληρωμένου έργου».

Τα εγκαίνια της έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων γίνονται στις 6 Μαίου και ώρα 19.00

Σημειώνεται ότι η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε προσφάτως στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, ενώ επίσης κυκλοφορεί το βιβλίο της “Ζωγραφικό Αφιέρωμα για την Παλιγγενεσία“ από τις εκδόσεις ΑΣΙΝΗ https://www.protoporia.gr/filinh-anna-zwgrafiko-afierwma-gia-thn-palliggenesia-9786185346294.html

Περισσότερα για την έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας