Χριστόδουλος Βασιλόπουλος δια χειρός Γιάννη Ψυχοπαίδη

vasilopoulos psychopaidis low

Ο ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, απόφοιτος του 1963, φιλοτέχνησε το 1968 το πορτραίτοτου Χριστόδουλου Βασιλόπουλου, δασκάλου των Θρησκευτικών.

Να θυμίσουμε ότι ο Χριστόδουλος Βασιλόπουλος δίδαξε θρησκευτικά από την πρώτη ημέρα, που άνοιξε η μεταπολεμική Γερμανική το 1956.Το 1988 έγινε Υποδιευθυντής του Γυμνασίου και το 1991 συνταξιοδοτήθηκε μετά από 35 χρόνια στη Σχολή σαν επίτιμος Λυκειάρχης.Απεβίωσε το 2012 σε ηλικία 86 ετών.

Να πούμε επίσης ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός,ασχέτως αν κατά την διάρκεια των μαθημάτων του γινόταν, αυτό πουαποκαλούμε λαϊκά “χαμός”, και να συμπληρώσουμε ότι ποτέ δεν τον είδαμε εκνευρισμένο, αντιθέτως ήταν πάντα ευγενής και πρόθυμος να ακούσει.

Όπως αναφέρει ο επίσης “δικός μας” Γεώργιος Γαλίτης, που δίδαξε θρησκευτικά την ίδια εποχή:

“Βαθύς γνώστης της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης, είχε σπουδαιότατη συλλογή σχετικών βιβλίων. Είχε λάβει από τον καθηγητή της Χριστιανικής και Βυζαντινής Αρχαιολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κ. Καλοκύρη ανάλογο θέμα διδακτορικής διατριβής, στην οποία εργαζόταν με πολύ ζήλο, δεν την τελείωσε όμως. Τα αρχαιολογικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονταν μέχρι και την κλασική εποχή, ήταν δε ικανότατος ξεναγός στο Βυζαντινό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο”.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας