“Οι Φιλέλληνες” στις 3 Μαΐου στο Κολλέγιο Αθηνών

philellines film mouseio filellinismou 2023Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό οργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με το Μουσείο Φιλελληνισμού με στόχο να εντάξει στον πολιτιστικό χάρτη της πρωτεύουσας το νέο Mνημείο Φιλελλήνων, που θα τοποθετηθεί στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στην καρδιά της Αθήνας, στον χώρο του Πολεμικού Μουσείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023, στις 20:30, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διενεργηθεί η πρώτη προβολή της νέας ταινίας με τίτλο «Οι Φιλέλληνες».

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και το Φιλελληνισμό και το Μουσείο Φιλελληνισμού έχουν δημιουργήσει μία υψηλού επιπέδου ταινία διαρκείας 35’ λεπτών, με θέμα το φιλελληνικό ρεύμα από την Αναγέννηση έως την απελευθέρωση της Ελλάδος και τον ρόλο των Φιλελλήνων στην επίτευξη της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους. Η ταινία, η οποία χαρακτηρίζεται από άρτια αισθητική και εξαιρετική ποιότητα, θα προβληθεί στην ελληνική γλώσσα με αγγλικούς υποτίτλους, ενώ σ’ αυτήν συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ηθοποιοί. To trailer της ταινίας είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο.

Είσοδος ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής στο info@phmus.org

Τοποθεσία: Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Παλαιό Ψυχικό

Ημερομηνία : Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023

Ώρα Έναρξης: 20:30

Δείτε το trailer της ταινίας…

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας