Δύο βιβλία από τις εκδόσεις Παρισιάνου

parisianou 2023 pos leitourgei to soma mou lowparisianou 2023 to vivlio tis filosofias lowΘέλω να μάθω Πώς λειτουργεί το σώμα μου

Τα παιδιά ή οι μαθητές σας έχουν ερωτήσεις για το σώμα; Επιτέλους ένα όμορφο και φιλικό προς τα παιδιά βιβλίο γνώσεων με πληροφορίες για το σώμα και τις λειτουργίες του! Ένα όμορφα σχεδιασμένο βιβλίο, γραμμένο με παιδοκεντρικό τρόπο.

Το βιβλίο της Φιλοσοφίας

Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; Τι σημαίνει ευδοκιμώ ως άνθρωπος; Γιατί υπάρχει το κακό;

Τα παραπάνω είναι τρία από τα πολλά και προκλητικά ερωτήματα που συζητούνται στο παρόν, πλούσια εικονογραφημένο, βιβλίο. Συνταξιδέψτε με τον καθηγητή Gregory Bassham καθώς εξερευνά 250 ορόσημα της φιλοσοφίας, από το 1500 π.Χ. μέχρι και το 2011.

Θέλω να μάθω Πώς λειτουργεί το σώμα μου

parisianou 2023 pos leitourgei to soma mouΤα παιδιά ή οι μαθητές σας έχουν ερωτήσεις για το σώμα; Επιτέλους ένα όμορφο και φιλικό προς τα παιδιά βιβλίο γνώσεων με πληροφορίες για το σώμα και τις λειτουργίες του! Ένα όμορφα σχεδιασμένο βιβλίο, γραμμένο με παιδοκεντρικό τρόπο. Η εύστοχη εικονογράφησή του ξέρει πραγματικά σε ποιον απευθύνεται!

Τους μικρούς αναγνώστες θα τους συνεπάρουν οι νέες γνώσεις και οι ενδιαφέρουσες μικρολεπτομέρειες. Στη μέση του βιβλίου θα ανακαλύψουν μια αναδιπλούμενη εικόνα με σαφή επισκόπηση των διαφόρων συστημάτων, όπως το δέρμα, ο σκελετός, οι μύες, η καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Θα ανακαλύψουν με τρόπο διασκεδαστικό το ανθρώπινο σώμα και θα απολαύσουν το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης της ανατομίας του σώματος.

Είναι παράλληλα ένα άψογο εκπαιδευτικό εργαλείο για χρήση στην τάξη. Οι εκπαιδευτικοί θα βρουν στο βιβλίο «Θέλω να μάθω πώς λειτουργεί το σώμα μου» έναν άριστο βοηθό στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας για το σώμα, τόσο στο νηπιαγωγείο όσο και στο δημοτικό σχολείο, με ερωτήσεις, δράσεις και παιχνίδια.

Το βιβλίο τελειώνει με το τραγούδι «Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και δάχτυλα», μια διασκεδαστική εργασία χειροτεχνίας μιας κούκλας που τραβιέται και ένα μίνι κουίζ. Εν ολίγοις, ένα όμορφα σχεδιασμένο βιβλίο πληροφοριών με κατανοητό κείμενο για το σώμα.

Συνιστάται ανεπιφύλακτα! Ιδανικό βιβλίο για παιδιά ηλικίας 6–9 ετών, για νηπιαγωγούς και δασκάλους.

Το βιβλίο της Φιλοσοφίας

parisianou 2023 to vivlio tis filosofiasΠοιος είναι ο σκοπός της ζωής; Τι σημαίνει ευδοκιμώ ως άνθρωπος; Γιατί υπάρχει το κακό;

Τα παραπάνω είναι τρία από τα πολλά και προκλητικά ερωτήματα που συζητούνται στο παρόν, πλούσια εικονογραφημένο, βιβλίο. Συνταξιδέψτε με τον καθηγητή Gregory Bassham καθώς εξερευνά 250 ορόσημα της φιλοσοφίας, από το 1500 π.Χ. μέχρι και το 2011.

«Το βιβλίο της φιλοσοφίας» αποτελεί ένα γλαφυρό πανόραμα θεωριών, γεγονότων και ρηξικέλευθων έργων από την πλούσια ιστορία της φιλοσοφίας – μια πρωτότυπη και περιεκτική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη σε γλώσσα εύληπτη και διαυγή. Πρόκειται για μια έγκυρη επισκόπηση και παράλληλα μια συναγωγή αξιοσημείωτων αφηγήσεων και ιδεών. Ο Bassham καταβυθίζεται στην αρχαιότητα, εξετάζοντας φερ’ ειπείν τις ινδικές Βέδες και τη γέννηση της δυτικής φιλοσοφίας, όταν οι στοχαστές άρχισαν να στηρίζονται στη λογική και στην παρατήρηση για να δώσουν απαντήσεις στα βαθύτερα υπαρκτικά μας ερωτήματα. Η περιδιάβασή του στην ιστορία της φιλοσοφίας ολοκληρώνεται με τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις, όπως τα φιλοσοφικά ζόμπι και η «τριπλή θεωρία» της ηθικής.

«Παρότι οι φιλόσοφοι συχνά καταπιάνονται με ζητήματα που ενδεχομένως φαίνονται εξαιρετικά τεχνικά και αφηρημένα, στον πυρήνα της η φιλοσοφία εξακολουθεί να ασχολείται με τα μεγάλα ζητήματα της ζωής που υπερβαίνουν το πεδίο των φυσικών και των κοινωνικών επιστημών: Υπάρχει κάποιο νόημα στη ζωή; Υπάρχει ο Θεός; Υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο; Μπορώ να γνωρίσω την αληθινή πραγματικότητα; Πώς πρέπει να ζήσω;

Ποιοι θα έπρεπε να είναι οι στόχοι μου και ποιες οι αξίες μου; Η φιλοσοφία παραμένει μια εξαιρετικά νευρώδης και ζωτική δραστηριότητα όταν βρίσκεται σε στενή επαφή με αυτά τα μείζονα υπαρκτικά ερωτήματα».

Τα περιεκτικά κείμενα, που συνοδεύονται από εκπληκτικές έγχρωμες φωτογραφίες, είναι οργανωμένα κατά χρονολογική σειρά, ενώ το τμήμα που επιγράφεται «Σημειώσεις και περαιτέρω βιβλιογραφία» παρέχει περαιτέρω στοιχεία για μελέτη σε βάθος.

Ο Gregory Bassham είναι καθηγητής της φιλοσοφίας στο Kings’s College του Wilkes-Bare της Πενσυλβανίας, όπου ειδικεύεται στη φιλοσοφία του δικαίου, στην κριτική σκέψη και στις σχέσεις μεταξύ φιλοσοφίας και μαζικής κουλτούρας. Συνεπιμελήθηκε αρκετά βιβλία

φιλοσοφίας και είναι ο κύριος συγγραφέας του βιβλίου Critical Thinking: A Student’s Introduction. Άρθρα και δοκίμιά του δημοσιεύθηκαν σε πληθώρα βιβλίων και περιοδικών.

parisianou 2023 pos leitourgei to soma mou brochureparisianou 2023 to vivlio tis filosofias brochure

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας