Ημερίδα: “Αφιέρωμα στο έργο του Αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ”

ziller ernst 2023Μια Επετειακή Ημερίδα αρχιτεκτονικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος, θα πραγματοποιηθεί στην Ακαδημία Αθηνών με θέμα “ΕΡΝΣΤ ΤΣΙΛΛΕΡ – 100 ΧΡΟΝΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ”, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, στις 10.00 π.μ..

Την Ημερίδα διοργανώνει το Παρατηρητήριο Περιφερειακών Πολιτικών (ΠΠΠ) με την οργανωτική υποστήριξη των εταιρειών “Synedra Events” και «Δράσεις Έκφρασης», με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Χορηγοί επικοινωνίας της Ημερίδας είναι η Εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Η ημερίδα θα εστιάσει στην οικιστική ανάπτυξη της Ελλάδος και το έργο του Τσίλλερ, διαμορφώνοντας την σύγχρονη αισθητική, εισάγοντας μοναδικές καινοτομίες που αναβάθμισαν το επίπεδο διαβίωσης εντός των κτηρίων αυτών

Τέλος, το αρχιτεκτονικό του έργο, που εκτείνεται χρονικά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου, χαρακτηρίζεται από δημιουργική πνοή και από αίσθηση καλλιτεχνικής ελευθερίας, στην οποία θα εστιάσει η Ημερίδα, προσδίδοντας μια αρχιτεκτονική και πολιτισμική έμπνευση στη σύγχρονη εποχή.

ziller ernst 2023 akadimia

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα……

Παρακαλώ κάντε την δωρεάν εγγραφή σας για να συμμετέχετε στην εκδήλωση εδώ…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας