Κώστας Παπαηλιού: Φιλελληνική εκδήλωση στη Ζυρίχη

philellinismos zurich papailiouΣτο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Δημητρίου, Ζυρίχη έγινε ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαηλιού για τους Ελβετούς φιλέλληνες του ’21 στη Ζυρίχη.

Παρουσία του Έλληνα γενικού προξένου στη Ζυρίχη κ. Δημητρίου Παπαδόπουλου και με αθρόα προσέλευση του κοινού, έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Δημητρίου στη Ζυρίχη η διάλεξη του αντιπροέδρου της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό και εμπνευστή της «Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης» των Εκδόσεων Παρισιάνου κ. Κωνσταντίνου Παπαηλιού, με θέμα «Ελβετοί Φιλέλληνες στον απελευθερωτικό Αγώνα του 1821».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις Ελλάδας και Ελβετίας και στη ζωή και δράση των Ελβετών φιλελλήνων στην Επανάσταση του 1821, παρουσιάζοντας πρωτότυπο αρχειακό υλικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Παπαηλιού στον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην πολιτική διαμόρφωση της Ελβετικής Συνομοσπονδίας το 1815 και στη φιλία του με τον μεγάλο φιλέλληνα και εθνικό ευεργέτη Εϋνάρδο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης και την Ελληνική Βιβλιοθήκη Ζυρίχης «Αριστοτέλης».

philellinismos zurich papailiou 1

philellinismos zurich papailiou 2 philellinismos zurich papailiou 3

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας