Καμπαρετίστας Matthias Deutschmann

Ο καμπαρετίστας Matthias Deutschmann στη ΓΣΑ: EUROCALYPSE NOW (ΕΥΡΩΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ)

Μετά τις επιτυχημένες βραδιές καμπαρέ με τους Urban Priol, Frank Fischer και Alfred Dorfer σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014, στις 20.00΄ σε μια κορυφαία στιγμή του πολιτικού καμπαρέ: ο καμπαρετίστας Matthias Deutschmann από το Freiburg της Γερμανίας παρουσιάζει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών το σόλο πρόγραμμά του με τίτλο EUROCALYPSE NOW (ΕΥΡΩΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ).

Deutschmann – Το όνομα σε αυτή την περίπτωση είναι όντως σημάδι (nomen est omen), συνώνυμο εδώ και πολλά χρόνια μιας ιδιαίτερης πολιτικής σάτιρας: Ο Deutschmann συνδυάζει την επικαιρότητα και το βάθος με τη μουσικότητα, με το χιούμορ και με τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό. Παρουσιάζει πολιτικό καμπαρέ με καθαρό πνεύμα, κυνική διάθεση, απερίγραπτη καυστικότητα και μια ξεδιάντροπη ευστοχία. Παράλληλα χρησιμοποιεί το τσέλο του για να σχολιάσει με λίγες δοξαριές τα ευφυή αστεία του. Όπως γράφει πολύ πετυχημένα και η εφημερίδα Mainzer Allgemeine, πρόκειται για αυτή την εκδοχή του πολιτικού καμπαρέ «όπου ένας μονάχα άνθρωπος στη σκηνή είναι ικανός να φέρει την διεθνή πολιτική στο σαλόνι και εκεί να την τεμαχίσει με μεγάλη απόλαυση».

Το νέο πρόγραμμα του Deutschmann μπορεί να είναι πιο καυστικό, είναι όμως αρκετά εύπεπτο. Είναι πάντα στην καρδιά της επικαιρότητας και η επικαιρότητα έχει αυτή την περίοδο να μας προσφέρει κάμποσα γαργαλιστικά θέματα: Θα αντέξει το ευρώ ως τα εγκαίνια του αεροδρομίου του Βερολίνου; Έχει ο γερμανικός στρατός μεγαλύτερες επιτυχίες στο εσωτερικό της Γερμανίας από το Αφγανιστάν; Ο φιλικός υπάλληλος που με εξυπηρετεί στην τράπεζα είναι ταυτόχρονα παλιοηλίθιος; Θέλει το κόμμα των σοσιαλοδημοκρατών SPD πραγματικά να καταστρέψει τις τράπεζες χωρίς να ρωτήσει πρώτα τη μαμάκα; Πότε θα απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στις Pussy Riot; Ο Steinbruck ξέρει πραγματικά να παίζει σκάκι; Άλλες ερωτήσεις; Αν ναι, στον Deutschmann!

Η τέταρτη βραδιά καμπαρέ στη Γερμανική Σχολή Αθηνών είναι μια κοινή εκδήλωση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, της Πρεσβείας της Γερμανίας στην Αθήνα και του Συλλόγου Philadelphia.

Ο Σύλλογος Philadelphia είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και ορίζει ως συμμετοχή και δωρεά το ποσό των 5,- ανά άτομο. Πληροφορίες στο 2106848009. Διάθεση δελτίων εισόδου: Γερμανική Σχολή Αθηνών, Δευτέρα – Πέμπτη, 07.30 – 12.30΄.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας