Άκου ένα βιβλίο: Οι περιπέτειες και τα ταξίδια της Φ. Μπρέμερ στην Ελλάδα του Όθωνα

Ανακαλύψτε τον ήχο της γραφής, γνωρίστε μία διαφορετική – ή όχι και τόσο – Ελλάδα!

Ιδεαλίστρια, επαναστάτρια, δυναμική, διεισδυτική, οξυδερκής και βαθιά φεμινίστρια, η σουηδικής καταγωγής Φρειδερίκη Μπρέμερ (Fredrika Bremer), μας παρέδωσε μια από τις σπουδαιότερες μαρτυρίες για την Ελλάδα και τους Έλληνες στα χρόνια της Βασιλείας του Όθωνα. 

Το ημερολόγιό της, όπου αποτυπώνει σχεδόν καθημερινά τις εμπειρίες της από τη ζωή στην Ελλάδα και φυσικά την ελληνική κοινωνία – από τους χορούς στο Παλάτι μέχρι τη ζωή στα νησιά – γίνεται ανάρπαστο ήδη από εκείνη την εποχή, κατατάσσοντας την ίδια στη σπουδαιότερη γυναίκα περιηγήτρια των αρχών του 19ου αιώνα.

Στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος «Από το Αιγαίο στο Ιόνιο: Μια θάλασσα γνώσης», το ίδρυμα Αικατερινης Λασκαρίδη αξιοποίησε το μοναδικό αυτό τεκμήριο με τρόπο διαφορετικό και προωτότυπο. Μέσα από την πλατφόρμα SpotifyApple Podcasts αλλά και την ιστοσελίδα του Ιδρύματος, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν στα ελληνικά ή/και στα αγγλικά τις περιπέτειες της Φρ. Μπρέμερ στην πρωτεύουσα αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα. 

Τα αποσπάσματα προσφέρονται δωρεάν. Σας προσκαλούμε να τα ακούσετε ταξιδεύοντας το καλοκαίρι ή να ταξιδέψετε ακούγοντάς τα, με ανοιχτά ή κλειστά μάτια!

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας