Απονομή του Παρασήμου του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Πάνο Λασκαρίδη

Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής απένειμε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαΐου 2024 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον εφοπλιστή Δρ. Πάνο Λασκαρίδη (απόφ. 1965), Υποναύαρχο ΠΝ (ε.τ.), σε τελετή που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η απονομή του Παρασήμου στον Έλληνα εφοπλιστή και Υποναύαρχο επί τιμή του Πολεμικού Ναυτικού, έγινε για τη σημαντική προσφορά του στην Πατρίδα και ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στη σημαντική ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μεταξύ των άλλων δωρεών του, προεξέχει η παραχώρηση στο Πολεμικό Ναυτικό και η πλήρης επιχειρησιακή ένταξη στον Στόλο τεσσάρων μεγάλων πολεμικών πλοίων υποστήριξης μονάδων κρούσεως και ειδικών αποστολών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην προσφώνησή της ανέφερε:

«Κύριε Ναύαρχε,

Σας απονέμω το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής σε αναγνώριση της πολύχρονης και πολυσχιδούς προσφοράς σας στην πατρίδα. Τόσο στον τομέα της άμυνας, τον οποίο ενισχύετε με ξεχωριστή γενναιοδωρία, όσο και στον τομέα του πολιτισμού, με τις ιδιαίτερες δράσεις του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο οποίο προεδρεύετε, για την προαγωγή των ελληνικών γραμμάτων, της ιστορικής γνώσης, της ναυτικής έρευνας, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη σύνδεση της παράδοσης με την καινοτομία. Παράλληλα, σας τιμάμε για τη μέριμνα που επιδεικνύετε προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της ενεργού συμμετοχής σας στην κοινότητα.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας