Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: “Παγκόσμια ημέρα Φάρων: 17 Αυγούστου 2025”

Φάρος σημαίνει ζωή, ελπίδα, φως. Φάρος σημαίνει προστασία, ασφάλεια συντροφιά κι υπερηφάνεια. Στενά συνδεδεμένοι με τη ναυτική παράδοση της Ελλάδας, σημείο αναφοράς για τους ναυτικούς, οι φάροι ανήκουν στα σημαντικότερα σύγχρονα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πολλοί απ’ αυτούς, παραδομένοι στη φθορά του χρόνου, αργοσβήνουν.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με βασικό πυλώνα το ενδιαφέρον για την πολιτιστική και ναυτιλιακή μας κληρονομιά, έναν ζωντανό οργανισμό, του οποίου η συντήρηση συμβάλλει στη σύγχρονη εξέλιξή μας, ολοκλήρωσε την αποκατάσταση τριών φάρων, του Ταινάρου, του Μαλέα αλλά και της Ντάνας Πόρου, από το 2008 έως το 2010.

Mπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στο εσωτερικό ενός εκ των ιστορικότερων φάρων της Ελλάδας, του φάρου στο Ακρωτήριο Ταίναρο, με πλήθος πληροφοριών γύρω από τις ναυτικές συλλογές του Ιδρύματος αλλά και τη ζωή στους φάρους, με τη διαδραστική εφαρμογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη!

Περιηγηθείτε εδώ: https://faros.laskaridisfoundation.org/

Δείτε περισσότερα: https://www.laskaridisfoundation.org/…/anakainisi…/

Δείτε τους επισκέψιμους φάρους στις 17 Αυγούστου 2025: https://tinyurl.com/44n79awe

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας