«Οι Ηλίθιοι» και βράβευση της σκηνοθέτιδας και αποφοίτου Λήνας Ψυχογιού

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2024 η πρεμιέρα της παράστασης «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάϊμον. Επρόκειτο για μια «τρομακτική κωμωδία», όπως εύστοχα χαρακτηριζόταν στο πρόγραμμα, η οποία έμελλε να ωθήσει τους θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ σε τρανταχτά γέλια και έντονο χειροκρότημα.

Οι διάλογοι ήταν γρήγοροι, οι ατάκες έπεφταν βροχή, και τα μέλη της θεατρικής ομάδας, μαθητές της 9 ης , 10 ης και 11 ης τάξης έπεισαν το κοινό με τις υποκριτικές τους ικανότητες. Μην φανταστεί κάποιος ένα «παιδικό» θεατρικό. Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση του θεάτρου υψηλού επιπέδου της ΓΣΑ η απόφοιτος και καθηγήτρια του σχολείου Λήνα Ψυχογιού έστησε μια παράσταση με ρυθμό, που κρατούσε τον θεατή σε αγωνία, διανθισμένη με εύστοχα, και κάποιες φορές αναπάντεχα, μουσικά σχόλια, ευφάνταστα σκηνικά και φωτισμούς, ενώ ένα από τα highlights ήταν η «τρομακτική» βίντεο-εμφάνιση του καθηγητή Βασίλη Τόλια !

Στο πέσιμο της αυλαίας το χειροκρότημα ήταν εκρηκτικό. Η διευθύντρια της σχολής κα Dierker προσέφερε επί σκηνής από ένα λουλούδι σε κάθε ένα από τα μέλη του θιάσου και της ομάδας των τεχνικών, ενώ η χαρά και η συγκίνηση στα πρόσωπα των νεαρών ανθρώπων του θεάτρου ήταν έκδηλη.

Η βραδιά έκλεισε με μια μικρή απόδοση τιμής από τον Σύλλογο Αποφοίτων της ΓΣΑ στην σκηνοθέτιδα, καθηγήτρια, αλλά και απόφοιτο Λήνα Ψυχογιού, παρουσία στο κοινό και του Στέλιου Παπαπέτρου, ο οποίος έχει γράψει μακρά ιστορία στο θέατρο της σχολής.

Εκπροσωπώντας τον Σύλλογο το μέλος του ΔΣ Αλέξης Δημητράς συνεχάρη την καταπληκτική θεατρική ομάδα, χαιρέτησε τον κο Παπαπέτρου, και προσφώνησε με θερμά λόγια την Λήνα Ψυχογιού, που δέχθηκε με συγκίνηση μια ανθοδέσμη.

Η παράσταση ανέβηκε και τα δύο επόμενα βράδια, 6 και 7 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιώδεις κριτικές. Και του χρόνου !

κείμενο: Αλέξης Δημητράς