Σε ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό εγχείρημα αποφάσισαν να συμμετέχουν τρεις νεαροί απόφοιτοι της Σχολής, ο Πάνος Μάρκου, η Ρενάτα Κώττη-Δόμπρετς, ο Αντώνης Αντωνιάδης. Με αφορμή την διπλωματική εργασία στη σκηνοθεσία της Paula Schlagbauer, παρακαλουθήσαμε τη γερμανοελληνική παράσταση “Βαυαροκρατία-Bavarokratie, που ήδη έχει παρουσιαστεί στο Werkraum των Münchner Kammerspiele και συνεχίζει την περιοδεία της στο Αμβούργο.
Ο Όττο φον Βίττελσμπαχ ήταν ο πρώτος και τελευταίος Βαυαρός στον ελληνικό θρόνο. Διορίστηκε το 1832, αφού οι Έλληνες είχαν κερδίσει την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ο Όττο αγαπούσε την αρχαία Ελλάδα – περί της νέας πολυεθνικής κρατικής διάρθρωσης στην νοτιοανατολική Ευρώπη δεν γνώριζε όμως τίποτα. Έχτισε την Αθήνα σε νεοκλασικό στυλ, υποστήριξε την Μεγάλη Ιδέα – παρ’ όλ’ αυτά δεν βρήκε ανταπόκριση. Καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του παρέμεινε ένας βασιλιάς στα χαρτιά. Έτσι λοιπόν, ο Όττο θεωρείται στην Γερμανία παρεξηγημένος ευεργέτης. Στην Ελλάδα η Βαυαροκρατία του ήταν για πολλούς η συνέχεια μιας αξιοκαταφρόνητης ξενοκρατίας.
“Σε ποιόν χρωστάς το στέμμα σου, Όττο! Αφού δεν το κέρδισες με το σπαθί σου! Είσαι παιδάκι Όττο, ένα μπρέτσελ με δυό πόδια.”
Την παράσταση παρακολούθησαν από την πλευρά του Συλλόγου η Σοφία Χριστοφορίδου και η Ξανθίππη Τοκμακίδου
https://www.muenchner-kammerspiele.de/de/programm/38578-bavarokratie