“18.01.2013 – Ζητείται καθηγήτρια/της Γερμανικών για ωριαίο, εβδομαδιαίο ιδιαίτερο μάθημα”

Ζητείται καθηγήτρια/της Γερμανικών για ωριαίο, εβδομαδιαίο ιδιαίτερο μάθημα.

1. Ο αιτών είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής με Grosses Deutsches Sprachdiplom, ο οποίος δεν έχει εξασκήσει τη γλώσσα (παρά μόνο σποραδικά)από την αποφοίτηση του από τη Σχολή (~ 20 χρόνια). Η κατανόηση των Γερμανικών είναι πολλή καλή, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην ομιλία κυρίως σε ότι αφορά στο λεξιλόγιο.

2. Βασικός στόχος είναι να καταστεί πάλι δυνατή η απλή συζήτηση στα Γερμανικά τόσο σε επαγγελματικό όσο και κοινωνικό περιβάλλον(π.χ. επαγγελματική ενασχόληση, συζήτηση για οικονομία Ελλάδα, εκλογές Η.Π.Α., κλπ)

3. Μάθημα: 60 λεπτά στην οικεία του αποφοίτου στην Ν. Κηφισιά. Τρι ή Τετ ή Πεμ 21:00 – 22:00.

4. Λεπτομέρειες:

a. Παρακαλώ να μην αποκριθούν καθηγητριες/ές των οποίων οι εμπειρία περιορίζεται σε αμιγώς φροντιστηριακά μαθήματα προετοιμασίας Goethe/ΓΣΑ.

b. Δεν είναι απαραίτητο τα Γερμανικά να είναι μητρική γλώσσα, αλλά η καλή Γερμανική προφορά θα εκτιμηθεί. Επίσης, (παρόλο που δεν θα υπάρξει ανάγκη για εξειδίκευση) οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να μπορούν να εξοικειωθούν και να διδάξουν τη χρήση σε βασικούς/γενικούς όρους οικονομίας/τεχνολογίας.

c. Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος χρόνος για προετοιμασία. Το μέγιστο είναι ~1h το Σαββατοκύριακο κυρίως για να διαβαστεί κάποιο άρθρο από περιοδικό, ίσως παρακολούθηση ZDF κλπ.

d. Το μάθημα θα είναι κυρίως συζήτηση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να δομήσουν ένα 60 λεπτο με διαφορετικά θέματα. Εάν πρέπει να γίνει συζήτηση πάνω σε άρθρο/video κλπ, αυτό θα έχει αποσταλεί από πριν. Η ανάγνωση νέου υλικού δεν θα απαιτεί πάνω από 5 λεπτά.

5. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν email στο kanton01_mail@yahoo.com

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας