Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»

Nikos Kostopoulos “Von der Zwangsvorstellung zum Griechenland der Werte”

Ο συμμαθητής μας Νίκος Κωστόπουλος, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα Αθηνών σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ, κυκλοφορούν ένα νέο βιβλίο-διάλογο με τίτλο: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 19:00 στο Μουσείο Γουλανδρή (Λεβίδου 13 & Όθωνος 100, Κηφισιά) με ομιλητές τους βουλευτές Β’ Αθηνών & αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Θα προλογίσει η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Στόχος του βιβλίου είναι να δώσει πειστικές απαντήσεις στο πώς η Ελλάδα στη Μετα-κρίση θα αποτελέσει την απάντηση στα αδιέξοδα της Ευρώπης και της Δύσης. Ή, έστω, με αφορμή την έκδοσή του, να ξεκινήσει ένας διάλογος για το πώς η Ελλάδα θα γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής λύσης και όχι –πάλι– ένα πρόβλημά της.

Με τη βοήθεια ειδικών, εξετάζονται ο θεσμός της Οικογένειας, με έμφαση στην Υπογεννητικότητα, τη θεμελίωση ενός Δημιουργικού Πατριωτισμού, και μετά η Παιδεία ως το επόμενο κρίσιμο στάδιο ενηλικίωσης και επιμορφωτικής πορείας κάθε (ενεργού) πολίτη. Στη συνέχεια διερευνάται η ανάγκη της Αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης και πώς αυτή θα οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Επόμενος πυλώνας είναι η Ανάπτυξη, μέσα από το πρίσμα των Επενδύσεων και, ειδικότερα, τον Τουρισμό, την Τεχνολογία και την Ενέργεια. Τέλος, παρουσιάζεται η δυναμική της χώρας μέσα από το πλαίσιο των Εξωτερικών Σχέσεων, τη γεωπολιτική πραγματικότητα, τη θέση της Ελλάδας στο μεταίχμιο της Δύσης και της Ανατολής, τα πιθανά σενάρια και το μέλλον της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Συµµετέχουν: Χριστιάνα Καλογήρου Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιος Σ. Κυριαζής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Κώστας Υφαντής Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Παπασταµατίου Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού τομέα του Ομίλου ENTEKA, Λίτσα Παναγιωτοπούλου Γενική Γραμματέας Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Κωνσταντινίδης ιδρυτής της SWOT|Hospitality Management Company.

kostopoulos nikos 2019 book

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας