«ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»

Ο Θόδωρος Σωτηρόπουλος, απόφοιτός του ’67 και Πρέσβης ε.τ. θα μιλήσει στη διαδικτυακή εκδήλωση, που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης με θέμα «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας». Δείτε την πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης:

Με την ευκαιρία της Έκθεσης της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, «Ίων Δραγούμης: Στο Μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης. Εκατό Χρόνια από τη Δολοφονία του», το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Γενναδείου Βιβλιοθήκης, σας προσκαλεί

την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 19.00

σε διαδικτυακή ομιλία του κ. Θόδωρου Ν. Σωτηρόπουλου με θέμα «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»

Ο Ι. Δραγούμης (1878-1920), διανοούμενος, συγγραφέας, διπλωμάτης και πολιτικός, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη χώρα μας όταν, όπως εύστοχα έχει παρατηρηθεί, «η ελληνική συνείδηση κορυφώνεται». Ακόμη και σήμερα προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις και παραμένει γοητευτικά αταξινόμητος.

Ο Θόδωρος Ν. Σωτηρόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ. και επιμελήθηκε τρεις τόμους από τα τετράδια ημερολογίου του Ίωνα Δραγούμη στις εκδόσεις «Ερμής».

Για την «Κωνσταντινούπολη όπως τη βίωσε ο Ίων Δραγούμης» θα παρέμβει ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής είναι Πρέσβυς ε.τ., και ιστορικός. Έχει συγγράψει μελέτες για την Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο σύνδεσμος της διάλεξης είναι: https://www.ascsa.edu.gr/events/details/ion-dragoumis-friends-gennadius

Πατώντας το κουμπί “Εγγραφείτε Τώρα”, ενεργοποιείται η φόρμα εγγραφής στο Webinar όπου όταν συμπληρωθεί από τον ενδιαφερόμενο, θα λάβει αυτόματα στο mail του τις απαραίτητες οδηγίες για να παρακολουθήσει.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας