Πάνος Λουκάκος: “Η αθέατη όψη”

loukakos atheati 1Γεμάτος ο χώρος, ο κόσμος μέχρι έξω στην Πλατεία Κολωνακίου στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Λουκάκου (απόφοιτου του ’67) το απόγευμα της Δευτέρας 17 Μαρτίου στη γκαλερί Ζουμπουλάκη. “Η Αθέατη Όψη” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Εστίας είναι ένα πλήρες χρονογράφημα στις πρώτες δεκαετίες της Μεταπολίτευσης. Πλήθος πολιτικών (ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο πρώην υπουργός, Θόδωρος Ρουσσόπουλος κ.α.), πλήθος φίλων (ο καθηγητής Δ.Ν. Μαρωνίτης, ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας κ.α.) και αποφοίτων της Σχολής (η Άννα Πουσκούρη, η Τένια Παπαδάκη, η Άννα Δημητράκου, ο Ιάκωβος Δημητρίου, ο Κώστας Γαλάνης κ.α.).

loukakos atheati 3

Στο πάνελ η Πέγκυ Ζουμπουλάκη, ιδιοκτήτρια της γκαλερί, ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων, ο Απόστολος Σοφιαλίδης, καθηγητής Αστικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο και νομικός σύμβουλος του Γιάννη Μπουτάρη, ο Μάκης Μυλωνάς, blogger του Παραπολιτική.com και νεώτερος του πάνελ, ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο συγγραφέας Πάνος Λουκάκος και απέναντι με τη φωτογραφική μηχανή ο γιός του Αντρέας.

loukakos atheati 2

loukakos atheati opsi

Και δύο λόγια για το βιβλίο, που χαρτογραφεί επιτυχώς τον χώρο της πολιτικής και του Τύπου από το 1970 έως το 2000. Ο συγγραφέας του, διαπρεπής δημοσιογράφος που έζησε από την πρώτη γραμμή τα γεγονότα σε συνεχή επαφή με τους πρωταγωνιστές, καταθέτει τη μαρτυρία του για όσα εξ ιδίας αντιλήψεως γνωρίζει. Δημοσιοποιεί πολύτιμα στοιχεία από τις προσωπικές του σημειώσεις, αδημοσίευτα μέχρι σήμερα, που θα βοηθήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος, όταν θα γράφουν το χρονικό των τελευταίων τριάντα ετών του 20ού αιώνα και θα ερμηνεύουν τις αιτίες της σημερινής καταστροφής.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας