Έμιλυ Σταυρίδη (63)

stavridou emilyΗ Αιμιλία Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1963. Αρχικά ήθελε να σπουδάσει στην Σχολή καλών Τεχνών ή στην Σχολή Βακαλό εξ αιτίας της κλίσης της προς την ζωγραφική, αλλά η οικογένειά της την οδήγησε στο τότε “Κολλεγιακό”, μετέπειτα Deree. Παππούς της ήταν ο Αλέξανδρος Παπαχελάς και μητέρα της η Σίσσυ (Αθανασία) Παπαχελά, απόφοιτος του 1940 επίσης της Σχολής αλλά της περιόδου της Αραχώβης.

Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην διαφημιστική εταιρεία ΑΔΕΛ και λόγω της ευχέρειάς της στα μαθηματικά, εντάχθηκε στο τμήμα ερευνών της εταιρείας μέχρι το 1978. Αμέσως μετά μεταπήδησε στην ετιαρεία Nilsen, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια έως το 1980 και στην συνέχεια, μετά τον γάμο της με τον Δημήτρη Λυντέρη, εργάστηκε στο γραφείο τους με αντικείμενο τις έρευνες αγοράς.

Ο παππούς της, Αλέξανδρος Παπαχελάς (παππούς και του εξαδέλφου της, δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά), υπήρξε αρχιμηχανικός της βρετανικής εταιρείας «Πάουερ» στην Ελλάδα, και στην δεκαετία του ’50, Γενικός Διευθυντής της ΗΕΜ (Ηλεκτρική Εταιρεία Μεταφορών), η οποία λειτούργησε τα πρώτα τρόλεϊ στην Αθήνα. Εξ αυτού του λόγου ήταν η πρώτη επιβάτις, που επιβιβάστηκε μαζί με την οικογένειά της στο τρόλεΙ στην δοκιμαστική διαδρομή στην οδό Πατησίων.

Έργα της Έμιλυ Σταυρίδη με την μητέρα της και την οικογένεια και υπογράφει ως Ε.Λυντέρη.

1963 stavridou lynteri emily 6 1963 stavridou lynteri emily 3
1963 stavridou lynteri emily 4 1963 stavridou lynteri emily 1
1963 stavridou lynteri emily 2 1963 stavridou lynteri emily 5

Τα πρώτα τρόλεϊ της Αθήνας και το νυχτερινό ξήλωμα των γραμμών του τραμ…

.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας