Φάννυ Γεωμπρέ (66)

jeombre fannyΗ Φάννυ Γεωμπρέ γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Σχολή το 1966, και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου της Γερμανίας και είναι Αρχιτέκτων και Εικαστικός. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως Αρχιτέκτων ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος Εταιριών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Η ασχολία της με τις τέχνες ξεκίνησε τα πρώτα της νεανικά χρόνια. Δάσκαλοί της στη ζωγραφική ήταν οι Fritz Klemm, Oswald Pejas, Kurt Sohns, Ελένη Νταλαμπέκη, Βίκυ Αναστασίου, Παναγιώτα Στάικου και Βαγγέλης Παππάς. Στη Χαρακτική οι Kurt Sohns, Βίκυ Αναστασίου και Ράνια Γριμάλδη-Κορομηλά.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Οι πιο πρόσφατες είναι:

· Τον Ιούνιο του 2018 στο Ίδρυμα Κακογιάννη στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 2018 στην Πύλη Αμμοχώστου στην Λευκωσία με θέμα τους Αγνοούμενους από τα γεγονότα της Κυπριακής τραγωδίας και τίτλο «Αγνοούμενοι στη σκιά της απουσίας τους».

· Τον Αύγουστο του 2018 στο Μανιατάκειο Ίδρυμα της Κορώνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κορώνης με τίτλο «Από-Δράσεις».

· τον Μάιο του 2019 στην Γκαλερί Γκοβεδάρου στην Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο του 2019 στην Purpur Gallery στην Λαμία στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο «1st Touring for Art: Show me what you got».

Τον Μάρτιο του 2019 είχε ατομική έκθεση στην Ena Art Gallery των Kaplanon Galleries στην Αθήνα, Βαλαωρίτου 9Γ με τίτλο «Προσεγγίσεις».

Έχει λάβει μέρος στην 3η και 4η Art Thessaloniki (11/2018 & 11/2019) με τις Kaplanon Galleries.

Έλαβε επίσης επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στην XIIth FLORENCE BIENNALE (18–27 Οκτωβρίου 2019).

Alesarte…

Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας