Ηλίας Δελλόγλου (74)

deloglouΟ Ηλίας Δελλόγλου αποφοίτησε το 1974 και σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο Braunschweig και στο Βερολίνο και επέστρεψε με τη διάκριση του Meisterschueler από το εργαστήριο του Peter Voigt. Είναι ζωγράφος αλλά είναι γνωστός και σαν σκιτσογράφος με το άλλο του όνομα, το «Ηλίας Μακρής».

‘Ηδη από τα χρόνια του σχολείου έδινε γελοιογραφίες στην εφημερίδα «Βήμα» και μάλιστα η πρώτη του ήταν το καλοκαίρι του ’73.

Επιστρέφοντας από τη Γερμανία το 1981 ξεκινά να συνεργάζεται με την εφημερίδα «Έθνος» και το τέλος του ’83 μετακομίζει στο «Βήμα», ενώ παράλληλα ζωγραφίζει και παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα του στην γκαλερί «Ωρα» του Ασαντούρ Μπαχαριάν.

Είναι η στιγμή που αποφασίζει να διαχωρίσει τον Ηλία – ζωγράφο από τον Ηλία – σκιτσογράφο και υιοθετεί το «Μακρής», πατρικό της μητέρας του, για τις γελοιογραφίες αφήνοντας το «Δελλόγλου» για την ζωγραφική.

Θα περάσει ένα διάστημα που ο Ηλίας θα …διχαστεί και θα αφήσει το σκίτσο δύο φορές για να συγκεντρωθεί στη ζωγραφική. Και τις δύο θα αφήσει το «Βήμα» μετά από ένα χρόνο, αλλά την άνοιξη του 1988 θα πάει στην «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου τότε και θα συνεχίσει πλέον αδιάλλειπτα εκθέτοντας όμως παράλληλα σε διάφορες γκαλερί με το …μαθητικό του όνομα.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας