Αγγέλα Βορεάδου (63)

voreadou angelaΗ Αγγελική Βορεάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 απο Κρητικούς γονείς και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Η μητέρα της, Πελαγία, το γένος Παναγιώτη Πρατικάκη, κατάγεται από το Ηράκλειο και ο πατέρας της Εμμανουήλ Βορεάδης από το Τζερμιάδο Λασιθίου. Ο παππούς της Γεώργιος Βορεάδης, νομικός, διετέλεσε τρεις φορές βουλευτής Λασιθίου και νομάρχης Χανίων (1925-1926). Ο αδελφός του Αντώνιος, διακεκριμένος φιλόλογος, δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός, πρωτοστάτησε στην οργάνωση της Παιδείας επί Κρητικής Πολιτείας ως σύμβουλος (υπουργός) Παιδείας και Δικαιοσύνης.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και του Δυτικού Πολιτισμού στο κολλέγιο Deree. Στα 38 της χρόνια έχοντας ήδη τρία παιδιά, σπούδασε Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986 αριστούχος. Η Ελένη Βακαλό την σύστησε στον εκδοτικό οίκο “ΚΕΔΡΟΣ” όπου παρέμεινε υπεύθυνη για το καλλιτεχνικό τμήμα επί οκτώ χρόνια.

Σχεδίασε πολλά εξώφυλλα για τις εκδόσεις “ΚΕΔΡΟΣ”, “ΔΟΜΟΣ”, και “ΟΛΚΟΣ”. Παράλληλα με την εργασία της παρακολούθησε για τέσσερα χρόνια μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του Θανάση Στεφόπουλου που στάθηκε γι’ αυτήν σημαντικός δάσκαλος.

Εχει στο ενεργητικό της 9 ατομικές εκθέσεις αλλά έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και θεματικές εκθέσεις, ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας