Παναγιώτης Δρεπανιώτης (73)

drepaniotisΟ Παναγιώτης Δρεπανιώτης γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1973. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά τον κέρδισε το χόμπι του, το σκάκι. Στα φοιτητικά του χρόνια εξέδωσε το σκακιστικό περιοδικό «Ο Πύργος». Αγωνίστηκε για λογαριασμό του Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας, όταν ο σύλλογος κυριαρχούσε στο ελληνικό σκάκι. Στη συνέχεια έγινε διεθνής διαιτητής και ακολούθως ασχολήθηκε με τα διοικητικά από διάφορες θέσεις έως Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (2001-2004).

Έκανε σκακιστικό ρεπορτάζ για την Ελευθεροτυπία και το 1991 ξεκίνησε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο “Κλειδάριθμος”, για τον οποίο έχει γράψει, μεταφράσει, ή επιμεληθεί, μόνος ή σε συνεργασία, περισσότερα από 120 βιβλία σε διάφορους τομείς κυρίως στον τομέα της Πληροφορικής.

Μεταφράζει και επιμελείται από τα αγγλικά και τα γερμανικά ως ελεύθερος επαγγελματίας και αρθρογραφεί σε ειδικά περιοδικά, ιστότοπους και ιστολόγια. Είναι μέλος της διαχειριστικής ομάδας του γλωσσικού φόρουμ Lexilogia και διδάσκει μετάφραση στη σχολή “meta|φραση

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας