Εμμανουήλ Καλιτσουνάκης (37) (1916-2008)

Ο Εμμανουήλ (Νώλης) Καλιτσουνάκης γεννήθηκε το 1916 και εμφανίζεται στα Μαθητολόγια της Αραχώβης την χρονιά 1934-35 στην Δ’ Γυμνασίου, οπότε θα αποφοιτούσε το 1937. Ήταν γιός του Ιωάννη Καλιτσουνάκη, επίτιμου καθηγητή του Ελευθέρου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και ανηψιός του Δημητρίου Καλιτσουνάκη, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της οικονομικής σκέψης στο μεσοπόλεμο και έπειτα.

Τελείωσε το Δημοτικό στο Βερολίνο και ο πατέρας του, επιστρέφοντας στην Αθήνα, τον έστειλε στην Γερμανική, και μάλιστα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Hansen στην σελίδα 33 της ελληνικής έκδοσης (σελ. 35 της γερμανικής) με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1930, εκφώνησε στα ελληνικά τον λόγο  παρουσία του Υπουργού Παιδείας, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και άλλων.

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και διετέλεσε Διευθυντής του Goethe στην Αθήνα. Παράλληλα δρστηριοποιήθηκε σαν μεταφραστής στην Τράπεζα της Ελλάδος και συνέταξε εξειδικευμένα λεξικά (πχ. Εμπορικών Συναλλαγών).

Απεβίωσε στις 14.5.2008

Τον Δεκέμβριο του 1981 διοργανώθηκε στο Goethe Institut μία εκδήλωση αποχαιρετισμού του Εμμανουήλ Καλιτσουνάκη, την πρόσκληση / επιστολή της οποίας υπογράφει ο Gustav Wackwitz και αναφέρει μεταξύ άλλων και την ολοκλήρωση της μετακόμισης του Ινστιτούτου.

Η οικογένεια “Καλιτσουνάκη” και ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας