Βίκυ Μαντά (73)

manta vickyΗ Βίκυ (Βασιλική) Μαντά – Παπαδάτου αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1973 και απέκτησε στη συνέχεια το Μεγάλο Γλωσσικό Δίπλωμα της Γερμανικής Γλώσσας από το Goethe Institut.

Το 1975 ίδρυσε, σε ηλικία 20 ετών, το ιδιωτικό σχολείο «Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Β. Μαντά», το οποίο διευθύνει ήδη 38 χρόνια. Ένα σχολείο σε ανθρώπινη κλίμακα, που προετοιμάζει με επιτυχία τους μαθητές του για την εισαγωγική εξέταση του ελληνικού τμήματος του Γυμνασίου – Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, αναγνωρισμένο από το 2004 ως επισήμως συνεργαζόμενο (Kooperationspartner der Deutschen Schule Athen) μετά από αξιολόγηση που έγινε από το μορφωτικό τμήμα της Γερμανικής Πρεσβείας, τον Διευθυντή του ιδρύματος και τον Διευθυντή των Προπαρασκευαστικών Τμημάτων της ΓΣΑ, καθώς και από τον επιθεωρητή των Γερμανικών Σχολών εξωτερικού..

Το σχολείο προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για ξεχωριστές γνώσεις σε όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γερμανική παιδεία σε θέματα οργάνωσης, μεθοδικότητας και προγραμματισμού.

Για τη σημαντική της προσφορά στην ελληνογερμανική εκπαιδευτική προσέγγιση τιμήθηκε τον Ιούνιο του 2005 με το «Σταυρό της Τιμής» από τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας