Άννα Τσαντίλη (65)

tsantili annaΗ Άννα Τσαντίλη γεννήθηκε στις 4.2.1948 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1965. Το 1970 πήρε το πτυχίο της και το 1976 απέκτησε Διδακτορικό της Δίπλωμα στη Φαρμακευτική Χημεία από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 1982-83 έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πεδίο των Quantitative Structure-Activity Relationships (QSAR) στο Department of Pharmacochemistry του Free University του Άμστερνταμ.

Το 1985, το 1987, το 1989 και το 1994 ήταν Επισκέπτρια Επιστήμων στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης και ενδιάμεσα το 1990 στο Πανεπιστήμιο του Leeds.

Είναι Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα πεδία της ερευνητικής της δραστηριότητας περιλαμβάνονται η εφαρμογή αναλυτικών τεχνικών και υπολογιστικών μεθόδων για τον προσδιορισμό, η πρόβλεψη και η περαιτέρω μελέτη των φυσικοχημικών ιδιοτήτων φαρμακολογικώς δραστικών ενώσεων, με έμφαση στη διερεύνηση της λιποφιλίας και τη επίδρασή της στη διαπερατότητα των μεμβρανών και τη βιολογική δράση, η κινητική ενζυμικών αντιδράσεων, η μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης και οι Ποσοτικές Σχέσεις Δομής-Δράσης με εφαρμογή Στατιστικών και Χημειομετρικών μεθόδων.

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακοποιίας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Αναπλ. Αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού ‘Φαρμακευτική’ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακοχημείας.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας