Μανώλης Μερίκας (67)

merikas manolisΟ Μανώλης Μερίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και απεφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του το 1973.

Μεταξύ 1976 και 1978 ασκήθηκε και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας στα νοσοκομεία Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και Ιπποκράτειο. Στο ίδιο διάστημα εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1978 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος. Από το 1979 έως το 1984 εργάστηκε και πήρε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στα νοσοκομεία Westminster και St. Stephens στο Λονδίνο.

Από το 1985 ανέλαβε υπεύθυνος του Γαστρεντερολογικού – Ενδοσκοπικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Από το 1993 και μέχρι σήμερα εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην αρχή ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής στην Γ΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είναι υπεύθυνος της Γαστρεντερολογικής Μονάδας.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ογκολογία του πεπτικού συστήματος και οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου. Έχει συγγραφικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις τόσο σε διεθνή όσο και σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας