Στέφανος Παλλαντζάς (80)

palantzas stefanos1Ο Στέφανος Παλλαντζάς αποφοίτησε από την Σχολή το 1980 και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΕθνικόΜετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου ειδικεύτηκε στον χρονικό και οικονομικό προγραμματισμόμεγάλων έργων. Για είκοσι σχεδόν χρόνια ασχολήθηκε με το project management και τηντεχνική υποστήριξη με εξοπλισμούς και υλικά μεγάλων έργων, ενώ παράλληλακατασκεύαζε σπίτια, προσπαθώντας πάντοτε να εφαρμόσει τεχνολογίες και λογικές φιλικέςστο περιβάλλον.

Το 2009 κλήθηκε από τεχνική εταιρεία στην Αθήνα να υποστηρίξει ως project manager τηνκατασκευή μιας κατοικίας, η οποία θα έπρεπε να καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερηενέργεια. Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με επιτυχία το πρότυπο Passive Houseσε κτίριο μονοκατοικίας στην Πεντέλη.

Τον Μάρτιο του 2012 ίδρυσε μαζί με άλλους μηχανικούς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (www.eipak.org) , το οποίο σήμερα αποτελεί επίσημο εκπρόσωπο τηςΔιεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων στην Ελλάδα και την Κύπρο, αριθμεί πάνω από150 μέλη, διεξάγει σεμινάρια πιστοποίησης σχεδιαστών και τεχνικών παθητικών κτιρίωνκαι συμμετέχει σε διεθνή φόρα και ευρωπαϊκά προγράμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Σήμερα υλοποιεί ή επιβλέπει νέα έργα σύμφωνα με αυτό το πρότυπο σε διάφορες πόλειςτης Ελλάδας , της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Το 2015 ολοκλήρωσε, μαζί μετην ομάδα Passivistas (www.passivistas.com ), το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό κτίριοαπό ανακαίνιση στην Αθήνα, ένα κτίριο, ανοιχτό σε επισκέψεις σε κάθε ενδιαφερόμενο,

που αποτελεί πλέον και την έδρα του ΕΙΠΑΚ. Σήμερα υποστηρίζει συμβουλευτικά τονσχεδιασμό και κατασκευή δεκάδων τέτοιων κτιρίων στην Ελλάδα, ενώ πιστοποιεί κτίρια σεΕλλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Γερμανία.

Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις για το Παθητικό Κτίριο σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και σεεκδηλώσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο καιΤουρκία, ενώ είναι εισηγητής στα Passive House Basics και Certified PH Designer Σεμινάριαπου γίνονται σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Είναι μέλος της ΔιεθνούςΟμοσπονδίας Παθητικού Κτιρίου (iPHA) από την ημέρα της ίδρυσης της, μέλος τουAffiliates Council , της επιστημονικής επιτροπής και της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων τηςiPHA από το 2013, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ετήσιου παγκόσμιου

συνεδρίου παθητικών κτιρίων από το 2015. Είναι πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικώνκτιρίων από το Μάρτιο του 2014 , πιστοποιημένος CPHD Trainer από τον Ιούνιο του 2013και εξουσιοδοτημένος Πιστοποιητής Κτιρίων από τον Μάιο του 2016.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας