Μάιρα Παπαθανασοπούλου (84)

papathanasopoulouΗ Μάιρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1984. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και εργάζεται ως μεταφράστρια.

Το 1998 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλιο, το μυθιστόρημα “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα”, το οποίο πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των μπεστ σέλερ και μέσα σε δύο χρόνια κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα. Το βιβλίο που κέρδισε τους περισσότερους ΄Ελληνες αναγνώστες μεταφράστηκε ήδη και κυκλοφορεί στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, σουηδικά, φιλανδικά, κ.ά.

Το 2000 εκδόθηκε το δεύτερο μυθιστόρημά της, “Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού”, το 2004 το μυθιστόρημα “Εσύ, γλυκιά μου εξουσία” και το 2006 “Μακάριοι οι πενθούντες”. Έχει γράψει επίσης τα παιδικά βιβλία “Τι κι αν είμαι ασβός” (2001) και “Έχω ράμματα για τη γούνα σου” (2002). Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, και έχει συμμετάσχει σε 2 συλλογές διηγημάτων. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη, όπως και όλα τα έργα της, το “Mamma Santissima”.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας