Άγγελος Κωβαίος (88)

kovaios angelosΟ Άγγελος Κωβαίος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1970 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1988. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στη συνέχεια, με υποτροφία του DAAD, εντάχθηκε στο μεταπτυχιακό τμήμα της Επιστήμης και Πράξης των ΜΜΕ (Medienwissenschaft und –praxis) του Πανεπιστημίου Eberhard Karl του Tübingen, απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Στο μεσοδιάστημα πρόλαβε να αποκτήσει και το Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Ξεκίνησε την πορεία του στον χώρο των εφημερίδων από την «Βραδυνή», το 1997. Από το 1999 εργάζεται ως οικονομικός, αρχικά, και πολιτικός, εν συνεχεία, συντάκτης στην εφημερίδα «Το Βήμα», «Το Βήμα της Κυριακής» και στο www.tovima.gr. Αρθρογραφία του έχει φιλοξενηθεί στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και του “www.presseurop.eu”.

Από τον Φεβρουάριο του 2010 και για έναν χρόνο παρουσίαζε καθημερινώς την εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» στην ΝΕΤ Fm (Α’ Πρόγραμμα) και ήταν αρχισυντάκτης στην εκπομπή 3ΝΕΤ της κρατικής τηλεόρασης, ενώ για διάστημα τριών μηνών παρουσίαζε την πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή στον CITY 99,5 (μετέπειτα ΒΗΜΑ Fm).

Από το 2000 έως το 2004 ήταν αρχισυντάκτης στο μηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό ΜΟΝΟΠΟΛΗ (ένα από τα πρώτα free press έντυπα στην Ελλάδα) και πριν από αυτό, το 1998-99 συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», στην τηλεόραση της ΝΕΤ. Ηταν τακτικός συνεργάτης των μουσικών περιοδικών «ΖΟΟ» και «Ποπ & Ροκ» και περιστασιακός του περιοδικού «Ηχος». Είναι νυμφευμένος με την Δάφνη Κουλούσιου, με την οποία το 2011 απέκτησαν μία κόρη.

“Ανεμοδείκτης” στο reporter.gr…

Ο Άγγελος Κωβαίος στο protagon.gr...

Ο Άγγελος Κωβαίος στο ΒΗΜΑ…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας