Χάρης Δημαράς (87)

dimaras charisΟ Χάρης Δημαράς γεννήθηκε το 1969 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987. Ολοκλήρωσε τις σπουδές πιανιστικής δεξιοτεχνίας και διεύθυνσης ορχήστρας στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (Royal College of Music) και στη Νέα Υόρκη στις σχολές Τζούλιαρντ (Juilliard School), Μουσική Σχολή Μανχάταν (Manhattan School of Music) και Μπαρντ (Bard College).

Διδάσκει (από το 1999) στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ίθακα (Ithaca College) στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου είναι καθηγητής πιάνου και διευθυντής Τμήματος Μουσικής Δωματίου. Παράλληλα, συμμετέχει συχνά σε διεθνή σεμινάρια μουσικής (master classes), ενώ το καλοκαίρι του 2013 δίδαξε μουσική δωματίου στο πλαίσιο του Art Campus 2013 του συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”.

Ως πιανίστας και αρχιμουσικός, από τους πιό πολύπλευρους καλλιτέχνες της γενιάς του έχει να επιδείξει κατά τη διάρκεια της τελευταίας εικοσετίας ποικίλη επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο της κλασσικής μουσικής, με ρεσιτάλ, συναυλίες φωνητικής και ενόργανης μουσική δωματίου και εμφανίσεις με συμφωνικές ορχήστρες (συχνά με τη διπλή ιδιότητα σολίστ και μαέστρου) σε Ελλάδα, Ευρώπη, Τουρκία, Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα, Καναδά και ΗΠΑ.

Έχει διακριθεί με βραβεία και υποτροφίες (του Βρετανικού Οργανισμού Associated Board of the Royals Schools of Music, του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης” και του Διεθνούς Συλλόγου “Ρίχαρντ Βάγκνερ”) και έχει ηχογραφήσει έργα Μπάρτοκ, Φρανκ, Προκόφιεφ και Στραβίνσκι.

Το 2010 κυκλοφόρησε από την ελληνική εταιρεία Ίριδα το πρώτο προσωπικό του cd με πιανιστικά έργα του Δημήτρη Μητρόπουλου και του Γιώργου Σισιλιάνου.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας