Μαριάννα Ευστρατίου

efstratiou mariannaΗ Μαριάννα Ευστρατίου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή. Έκανε την πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση το 1982 στην «Πορνογραφία» του Μάνου Χατζιδάκι και ήταν μάλιστη η τέταρτη Ελληνίδα εκπρόσωπος μέσα στην ίδια δεκαετία που ξεκίνησε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.

Το 1983 δημιούργησε με τον Κώστα Μπίγαλη το συγκρότημα “Big Alice” κι ακολούθησε το ομότιτλο άλμπουμ και το single “I Miss You” που γνωρίσαν πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 1985 τραγουδώντας το τραγούδι του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου “Talk About Love” γνώρισε επιτυχία σε Ελλάδα και Ιταλία. Ο πρώτος αγγλόφωνος δίσκος της κυκλοφόρησε το 1987 και το 1989 ο πρώτος ελληνόφωνος.

Το 1989 με το τραγούδι “Το δικό σου αστέρι” πήρε μέρος στη Eurovision, αφήνοντας έξω την Άννα Βίσση, και το τραγούδι της κατετάγη ένατο. Το 1992 συνεργάστηκε δισκογραφικά με τον Μίμη Πλέσσα, ένα γεγονός που την οδήγησε και στην επι σκηνής συνεργασία τους για τρία ολόκληρα χρόνια. Το 1996 ξανασυμμετείχε στη Eurovision με τη σύνθεση του Κώστα Μπίγαλη «Εμείς Φοράμε Το Χειμώνα Ανοιξιάτικα» και ξαναεπιχείρησε ανεπιτυχώς το 1998, έχοντας τρία τραγούδια στους ημιτελικούς. Τα τελευταία χρόνια είναι η πρώτη φωνή τουjazz συγκροτήματος Nova Mood.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας