Ελένη Βαλεντή (00)

Η Ελένη Βαλεντή γεννήθηκε το 1980 και και αποφοίτησε από την Σχολή το 2000 από το Γερμανικό Τμήμα. Μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών, και οι δύο γονείς της μουσικοί στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία πέντε χρονών και στα οκτώ της άρχισε τις σπουδές της στο κλασσικό βιολί με καθηγητή τον πατέρα της Παναγιώτη Βαλεντή. Αργότερα συνέχισε στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητές τους Γιάννη Τζουμάνη και Τάτση Αποστολίδη (Κορυφαίοι Α της Κ.Ο.Α.) και ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα σολφέζ και θεωρίας. Παράλληλα με τις σπουδές στο Ωδείο Αθηνών πήρε μαθήματα κλασσικής κιθάρας από τον Βασίλη Τιγιρίδη και τα πρώτα μαθήματα φωνητικής από τη Δέσποινα Καλαφάτη.

Mετά απο μία δεκαετή σπουδή κλασσικής μουσικής μετακομίζει το 2002 στην Γερμανία όπου και αρχίζει τις μουσικές της σπουδές στο τζάζ τραγούδι στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας (Musikhochschule Köln), έχοντας καθηγητές την Anette von Eichel , Susanne Schneider και τον Joachim Ulrich. Παράλληλα λαμβάνει μέρος σε σεμινάρια στον τομέα της τζάζ με τους : John Taylor, Celine Rudolph, Judy Niemack, Meredith d Àmbrosio, Kara Johnstad και Torun Eriksen, Gretchen Parlato kai J.D Walter..

Από το 2002 έως το 2004 συμμετέχει σαν τραγουδίστρια στην Bigband του Πανεπιστημίου της Κολωνίας.

To 2007 τελειώνει τις πανεπιστημιακές σπουδές της στην Κολωνία αριστεύοντας στις διπλωματικές εξετάσεις .

Με τον κιθαρίστα Νώντα Λαδά δημιουργούν το μουσικό σύνολο “Αλχημεία” και παρουσίαζουν δικές τους συνθέσεις τζάζ με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο περιοδεύοντας στην Γερμανία , Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελλαδα . Το 2006 πήρε μέρος στην καλλιτεχνική επιμέλεια νέας επεξεργασίας του κύκλου τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Τα Λυρικά» και περιόδευσε στην Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα.

Το 2007 ολοκλήρωνει τις σπουδές της, αριστεύοντας στις διπλωματικές εξετάσεις, και επιστρέφει στην Αθήνα, όπου συμμετέχει ενεργά στον χώρο της jazz μουσικής σκηνής, παίζοντας με τους Παντελή Μπενετάτο, Κώστα Κωσταντίνου, Δημήτρη Τσάκα, Γιάννη Σταυρόπουλο. Πέτρο Κλαμπάνη, Κώστα Γιαξόγλου, Σπύρο Μάνεση, Αντρέα Πολυζωγόπουλο, Σάμι Αμίρι, Περικλή Τριβόλη, Γιάννη Σταυρόπουλο, Γιώργο Τρανταλίδη, Δημήτρη Βασιλάκη, Λεφτέρη Χριστοφή, Δημήτρη Παντελια, Πέτρο Κλαμπάνη, Σωτήρη Ντούβα, Alex Foster, Michael Küttner, Florian Weber, Bodek Janke, Gilad Hekselman κ.α., ενώ παράλληλα ασχολείται με την διδασκαλία φωνητικής και αυτοσχεδιασμού.

Έχει εμφανιστεί στο φεστιβάλ τζάζ Καλαματας και Ζακύνθου, στα Ιπποκράτεια του Δήμου Κω καθώς και σε χώρους όπως το Gazarte, Παραφώνο, Art Gallery, Bacarο, President, Hilton, Costa Navarino κ.α.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας