Χαρούλα Αργυριάδου-Kervegan (76)

argyriadou karvegan caroulaΗ Χαρούλα Αργυριάδου-Κερβεγκαν, αποφοιτος της Γερμανικής το 1976, σπουδασε νομικά στηνΑθήνα. Μετέβη για διδακτορική διατριβή στην Frankfurt M. όπου εργαστηκε ως επιστημονικήσυνεργατης στην Forschungsgruppe für Byzantinistik (DFG) και έπειτα για διάστημα οκτώ ετών ωςεπιστημονική συνεργάτης στο Max Planck Institut für europäische Rechtsgeschichte.

Ανακηρύχθηκεδιδάκτορας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης. Κατόπιν διετέλεσε βοηθός στην έδρα ρωμαϊκού δικαίου στο πανεπιστήμιο του Freiburg i.Br. Διετέλεσε προσκεκλημένη επισκέπτρια ερευνήτρια στοπανεπιστήμιο του Berkeley και προσκεκλημένη καθηγήτρια στο πανεπιστημιο του Αννοβέρου.

Εγκαταστάθηκε στην Γαλλία κατ ΄αρχήν με υποτροφία του γαλλικού υπουργείου εξωτερικών. Στηνσυνέχεια εκλεχθηκε επικουρη καθηγήτρια στην ιστορία δικαίου στο πανεπιστήμιο της Rouen καιαργότερα τακτική καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Le Havre. Υποστήριξε την υφηγεσία της στοπανεπιστήμιο Paris1-Sorbonne.

Από το 2010 ειναι τακτική καθηγήτρια ιστοριας του δικαίου στοπανεπιστήμιο Cergy Pontoise.

Το επιστημονικό της αντικείμενο αφορά την συγκριτική ιστορία της νομικής σκέψης στην Ελλάδα,την Γαλλία και την Γερμανία.Εχει δημοσιεύσεις στα γερμανικά, γαλλικά, ελληνικά αγγλικά καιιταλικά.

Ειναι παντρεμένη με τον Jean François Kervegan, καθηγητή της φιλοσοφίας στην Σορβοννη και έχειδύο γιούς.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας