Μάρκος Καραβίας (98)

karavias markosΟ Μάρκος Καραβίας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαρτίου 1981 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1998. Είναι καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και είναι ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα και το προσφυγικό δίκαιο.

Σπούδασε Νομικά στο ΕΚΠΑ καιείναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει τίτλους Magister Juris (Distinction) και Master of Philosophy in Law από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Ουτρέχτης και Άμστερνταμ.

Έχει υπηρετήσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (2013-2014), καθώς και ως μέλος των Επιτροπών Προσφυγών του Π.Δ. 114/2010 (2011-2012).

Τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου και με τη λήξη της τριετούς θητείας του, ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση του Νέου Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.

Το 2014 συμμετείχε στην ομάδα νομικής υποστήριξης της υπόθεσης της Μανωλάδας, η οποία απασχόλησε τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, υπόθεση όπου τελικά δικαιώθηκαν οι πρόσφυγες από το Μπαγκλαντές

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας