Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος (68)

polizogopoulos konstΟ Κωνσταντίνος Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε το 1950 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1968. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τύμπιγκεν Γερμανίας.

Έκανε εξειδίκευση στην Πνευματική Ιδιοκτησία (Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ) και στο Αμερικανικό Δίκαιο (Salzburg Seminar) και παρακολούθησε σεμινάρια Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (WIPO / OMPI). Έχει λάβει υποτροφίες ΙΚΥ, Κληροδότημα Παπαδάκη, DAAD (Γερμ. Ίδρυμα Ακαδ. Ανταλλαγών), Max- Planck-Gesellschaft. Από τον Μάιο του 2013 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Την περίοδο 1992-95 ήταν επίκουρο μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Κατά τα έτη 2004-2006 ήταν Διευθυντής του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Συμμετέχει σε διεθνείς συλλόγους και σωματεία: Επιστημονική Ένωση Διεθνούς Δικονομικού Δικαίου, Διεθνής Ένωση Δικονομικού Δικαίου, Εταιρεία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ALAI), Διεθνής Ένωση Διδασκαλίας και Έρευνας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ATRIP) και έχει λάβει μέρος σε όλα σχεδόν τα διεθνή συνέδρια της Διεθνούς Ενώσεως Δικονομικού Δικαίου και της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, αλλά και ορισμένα της Επιστημονικής Ενώσεως Διεθνούς Δικονομικού Δικαίου και της ALAI. Υπήρξε μέλος πολλών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών ΥΠΠΟ, ΥΠΕΠΘ, ΥπΔικ.

Παλαιό τακτικό μέλος της ΕΛΠΑ έχει διατελέσει Κριτής, Αγωνοδίκης, μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής, Πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής και Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Είναι Πρόεδρος του Γερμανόφωνου Ροταριανού Ομίλου Κηφισιά – Εκάλη. Έχει ανακηρυχθεί επίτιμο μέλος του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και από τον Δεκέμβριο 2013 είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ). Την περίοδο 1990-92 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής.

Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει: “Αναγκαστική εκτέλεση για χρηματικές απαιτήσεις στην πνευματική ιδιοκτησία, Ι” (1987), “Ρarteianhοrung und Ρarteivernehmung in ihrem gegenseitigen Verhaeltnis” 1975, 3) Νομικές Μελέτες Ι, ΙΙ (1996 και 2011). Έχει δημοσιεύσει επίσης πολλές μελέτες και σχόλια δικαστικών αποφάσεων σε νομικά περιοδικά.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας