Λένα Τσιπούρη (71)

tsipouri eleniΗ Ελένη Τσιπούρη γεννήθηκε το 1953 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και της Βιέννης, έχει κάνει διδακτορική διατριβή (Doctorat d’ Etat) στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris II (1979-1985) και έχει συνεχίσει τις σπουδές της με μεταδιδακτορική υποτροφία Fullbright στο ΜΙΤ (1989-1990).

Έχει δουλέψει ως σύμβουλος στο Διεθνές Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συστημάτων και στο Υπoυργείο Εθνικής Οικονομίας. Το διδακτικό και ερευνητικό της έργο αφορά θέματα βιομηχανικής οργάνωσης και τεχνολογίας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών για την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2003 είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ με αντικείμενο διδασκαλίας τα Οικονομικά της τεχνολογικής αλλαγής, την διαχείριση της καινοτομίας, την οικονομική ανάπτυξη και την  θεωρία της επιχείρησης, ενώ ως αντικείμενο έρευνας έχει την πολιτική έρευνας και καινοτομίας, κοινωνία της πληροφορίας, την περιφερειακή ανάπτυξη, την εταιρική διακυβέρνηση και την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας