Ευάγγελος Ιωαννίδης (80)

Ο Ευάγγελος Ιωαννίδης, γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1980.  Με υποτροφία της D.A.A.D. (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών) σπούδασε στην Γερμανία και το 1988 πήρε πτυχίο Μαθηματικών με δευτερεύουσα κατεύθυνση Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Στην πτυχιακή του διατριβή πραγματεύτηκε το “The test of Kolmogorov-Smirnov based on the (estimated) residuals in a linear regression”, μια συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία της οποίας η θεωρητική τεκμηρίωση έλειπε. Παράλληλα απέκτησε πρακτική εμπειρία ανάλυσης δεδομένων εργαζόμενος ως επιστημονικός βοηθός στο Ινστιτούτο για “Τεκμηρίωση και Ιατρική Στατιστική” του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, όπου διεξήγαγε στατιστικές μελέτες.

Το 1993 πήρε το διδακτορικό του στα Μαθηματικά από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το διάστημα 1987-91 δούλεψε παράλληλα ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, ενώ το 1992-93 υπήρξε προσκεκλημένος ερευνητής στο εργαστήριο Στατιστικής του Πανεπιστημίου Orsay, Paris Sud. Την περίοδο 1994-98 εργάστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Το 1999 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας. To 1999 διορίστηκε Λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το Φεβρουάριο του 2007 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα, θέση στην οποία μονιμοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011. To 2023 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο ίδιο Τμήμα. Κατά τη περίοδο 2012-1014 απασχολήθηκε ως σύμβουλος (εξωτερικός συνεργάτης) και συνέγραψε έναν αριθμό παραδοτέων για μεθοδολογικά έργα, τα οποία είχαν αναλάβει ελληνικές εταιρείες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Eurostat).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν φασματική ανάλυση χρονολογικών σειρών, μεθόδους συνολοκλήρωσης, εφαρμογές του bootstrap στις χρονολογικές σειρές και την εφαρμογή τους στην ανάλυση οικονομικών δεδομένων, καθώς και η περιοχή των Επίσημων Στατιστικών και δη της δειγματοληψίας.

https://www.aueb.gr/sites/default/files/CV_Ioannidis_gr_2023.pdf

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας