Φωκίων Φωτιάδης (69) (1951-2018)

fotiadis fokionΟ Φωκίων Φωτιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι απόφοιτος του ’69. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Freiburg της Γερμανίας, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομετρία.

Το 1974 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στο Freiburg ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Οικονομετρίας, ενώ μεταξύ 1978 και 1981 υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικονομικής Έρευνας του Tübingen, οπότε και εντάχθηκε στο δυναμικό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 1998 ανέλαβε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι, ενώ το 2006, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ήταν υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Ανατολική Ευρώπη, το Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και το νότιο τμήμα της μεσογειακής λεκάνης. Το 2007 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στη Γ.Δ. Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας, το 2010 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Σχέσεων με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού ACP (African, Caribbean and Pacific countries) και το 2011 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Συνεργασίας του EuropeAid.

Απεβίωσε την 27.8.2018 έπειτα από μακρά ασθένεια.

Δύο συνεντεύξεις του Φωκίωνα Φωτιάδη…

“Έφυγε” ο Φωκίων Φωτιάδης…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας