Δημήτρης Δρούτσας (87*)

droutsas

(*) αν δεν είχε φύγει από την Σχολή θα αποφοιτούσε το 1987.

Ο Δημήτρης Δρούτσας γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Αυγούστου 1968. Φοίτησε επί σειρά ετών στο γερμανικό τμήμα της Γ.Σ.Α. και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Το 1994 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως βοηθός καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Ερευνητικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης (Forschungsinstitut für Europafragen der Wirtschaftsuniversität Wien) και παράλληλα με τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις, διετέλεσε, από το 1998, νομικός σύμβουλος στο επιτελείο του Υπουργού Εξωτερικών και μετέπειτα Καγκελάριου της Αυστρίας, Wolfgang Schüssel.

To Σεπτέμβριο του 1999 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με ιδιαίτερο αντικείμενο την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Κυπριακό, την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία, καθώς και τα μεγάλα θεσμικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου και το 2008 χρέη Εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα διεθνή ΜΜΕ και ως προς τις δραστηριότητες του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ορίστηκε Γραμματέας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το 2009 ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και εν συνεχεία από το Σεπτέμβριο 2010 μέχρι τον Ιούνιο 2011 Υπουργός Εξωτερικών.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας