Ευάγγελος Αντώναρος (68)

antonarosΓεννημένος το 1950 στην Αθήνα είναι απόφοιτος του 1968 και είναι γιος του Αρχελάου Αντώναρου, γελοιογράφου και της Γεωργίας Πρωτονοτάριου. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος.

Το 1974 ορίστηκε ανταποκριτής του AXEL SPRINGER VERLAG AG καλύπτοντας τα Βαλκάνια ενώ στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Ρώμη. Το 1992 επέστρεψε στην Αθήνα ως ανταποκριτής αυτή τη φορά για την Μέση Ανατολή.

Στις 2 Ιουλίου 2004 ορίστηκε αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ στις 23 Οκτωβρίου 2008 ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 συμπεριελήφθη πέμπτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας χωρίς αρχικά να εκλεγεί. Την ίδια μέρα όμως λόγω της παραίτησης του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, Γιώργου Σουφλιά, η 5η θέση έγινε εκλόγιμη με συνέπεια να εκλεγεί εν τέλει βουλευτής. Το 2013 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ στην Ελλάδα.

Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία μεταξύ των οποίων αυτό του ιδρύματος Μπότση. Το 1994 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε για αρκετά χρόνια, ενώ το 1982 εξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας