Δημήτρης Λούνδρας (64)

loundras dimΟ Δημήτρης Λούνδρας γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1946 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1964. Είναι γιός του αξιωματικού του Ναυτικού Κωνσταντίνου Λούνδρα και αδερφός του Στέφανου (απόφοιτου του 66). Ο πατέρας τους ήρθε το 1951 σε δεύτερο γάμο με την Ελένη Βλάχου, εκδότρια της εφημερίδας «Καθημερινή», η οποία μάλιστα είχε τόσο φιλική σχέση με τα δύο παιδιά, ώστε κατέληξε να τα υιοθετήσει.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1974 στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λευκωσία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στην Πρεσβεία στην Κάμπερα στην Αυστραλία. Το 1981 έγινε Πρόξενος στη Γένοβα και το 1985 σύμβουλος στη Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο Τελ Αβίβ, όπου επί των ημερών του στις 21.5.1990 και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αναγνωρίστηκε από την ελληνική πλευρά επισήμως το κράτος του Ισραήλ. Το 1991 έγινε Διευθυντής του Γραφείου Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών και το 1993 Γενικός Πρόξενος στο Μόναχο. Το 1997 έγινε Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ισλαμαμπάντ, ενώ το 2004 ανέλαβε Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2005 έγινε Πρέσβυς της Ελλάδος στο Ελσίνκι.

Την περίοδο 2008 έως 2012 ήταν Πρέσβυς στο Ναιρόμπι με παράλληλη διαπίστευση στην Ουγκάντα, τη Ρουάντα, το Μπουρούντι την Τανζανία, τη Μαδαγασκάρη, τον Μαυρίκιο και τις Σεϋχέλλες & Κομόρες, ενώ ταυτόχρονα ήταν Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στις εξειδικευμένες οργανώσεις του ΟΗΕ: UNEP & UN-Habitat.

Μετέχει ως εκπρόσωπος της οικογένειας Βλάχου στην κριτική επιτροπή του «Δημοσιογραφικού Βραβείου Ελένης Βλάχου», που καθιέρωσε η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2003 και έκτοτε απονέμεται κάθε διετία.

Έχει τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λεοπόλδου του Β’ του Βελγίου και τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Λέοντος της Φινλανδίας. Είναι Ανώτατος Ταξιάρχης του Παναγίου Τάφου, του Τάγματος του Φοίνικος και του Βασιλικού Τάγματος της Τιμής της Νορβηγίας. Επίσης του έχει απονεμηθεί και ο Σταυρός του Αγίου Μάρκου του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας