Νίκος Κωστόπουλος (92)

kostopoulos nikos 1Ο Νίκος Κωστόπουλος (92) προέρχεται από τον χώρο των Επιχειρήσεων όπου εργάζεται μέχρι σήμερα ως Στέλεχος και Σύμβουλος Διοίκησης σε Μικρομεσαίες και εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως Planet, Δ.Ε.Η. και Dialect Technologies.

Από τον Νοέμβριο 2019 είναι Διευθύνων Σύμβουλοςστην εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Planner – μέλος του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, Ειδικός Σύμβουλος της Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Διαθέτει εμπειρία σε μελέτες αναδιοργάνωσης υπηρεσιών, επιχειρησιακά σχέδια και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά διαπεριφερειακά προγράμματα, όπως το Interreg, καθώς και σε μελετητικά έργα κυρίως στις χώρες της Νότιο-ανατολικής Ευρώπης, στη Βουλγαρία και Ρουμανία, Κύπρο, Τουρκία, Συρία, Ιορδανία και χώρες Maghreb.

Ενδεικτικά, στην Κύπρο συμμετείχε στην αναδιοργάνωση του δημόσιου συστήματος προμηθειών με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο προμηθειών, ενώ στη Βουλγαρία συμμετείχε στον σχεδιασμό και τη δημιουργία του πετυχημένου μηχανισμού ενάντια στη διαφθορά (anti-corruption system), o οποίος λειτουργεί υποστηρικτικά στο έργο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνέβαλλε καθοριστικά στην απεμπλοκή του Οργανισμού από διαγωνισμούς προμήθειας νέων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων που δέσμευαν τον Οργανισμό για πολλά χρόνια, πετυχαίνοντας σημαντική μείωση – περίπου 4 εκ. ευρώ – στην προμήθεια του νέου στόλου, αλλά και στην ενίσχυσή του μέσω της αξιοποίησης ιδιωτικών προσφορών με όρους διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης. Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε την ευθύνη συντονισμού του ανθρώπινου δυναμικού (περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι), ήταν υπεύθυνος για την εκπόνηση δράσεων αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα, ενώ ήταν από τους πρωτεργάτες της ίδρυσης γραφείου της ΠΒΑ στις Βρυξέλλες – το οποίο έχει αποτελέσει πρόδρομο για άλλους ΟΤΑ.

Έχει τελειώσει τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, είναι απόφοιτος του Τμήματος Γερμανικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σπουδές Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Fernuniversitaet Hagen της Γερμανίας. Είναι κάτοχος Μ.Β.Α. από το Zurich Elite Business School στην Ελβετία, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή ∆ιακυβέρνηση (Μ.E.G.) από το Πανεπιστήμιο Neapolis στην Κύπρο και στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα φοιτητικά του χρόνια ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και στη συνέχεια της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014. Σήμερα είναι Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλεία Κατραβά.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας