“Έφυγε” ο Γιώργος Παπαπαύλου

“Έφυγε” από την ζωή το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 ο Γιώργος Παπαπαύλου, απόφοιτος του 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας Λονδίνου και στη συνέχεια, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες. Ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας με την ευθύνη των νομικών ζητημάτων των Τηλεπικοινωνιών και του Διαδικτύου.

Ήταν ενεργός στα ζητήματα της Σίφνου από τη δεκαετία του 80, τακτικός συντάκτης στις εφημερίδες του νησιού και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Σίφνου τις περιόδους 2010-2014 και 2015-2019.

Το 2011 ξεκίνησε τις πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση των μονοπατιών της Σίφνου και για την πιστοποίηση, με ονομασία προέλευσης, της γυλωμένης μανούρας Σίφνου, μαζί με τον αείμνηστο Στρατή Βασάλο.

Έγραψε και εξέδωσε το βιβλίο «Τ’ Άη Νηγιά τ’ Ανήφορο», ένα οδοιπορικό με φωτογραφίες των 235 εκκλησιών του νησιού.

https://www.itu.int/ITU-D/finance/work-cost-tariffs/events/tariff-seminars/lithuania-04/bio-papapavlou.pdf

Principal administrator of the Commission of the E.C., head of the unit ‘Implementation of the regulatory framework II’ of DG Information Society; dealing in particular with Belgium, Denmark, Finland, France, Greece, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Sweden, Estonia, Lithuania, Malta, Poland and Slovenia.

Until May 2004 head of unit for Internet related services, with responsibilities in the areas of Internet naming and

addressing and cyber-crime. Co-author of the Directive on the protection of personal data (1995), the Communication on illegal and harmful content on the Internet (1996), the draft Regulation on a .EU domain name(December 2000), the Communication on management of the Internet (March 2000) and the Communication on Computer Crime (January 2001). Author of the Green Paper on public sector information (January 1999) and the Framework Decision on Attacks Against Information Systems (January 2002). 

από την ιστοσελίδα kaipoutheos.gr δανειζόμαστε:

Την ημέρα του θανάτου του είχε προγραμματισθεί να παρουσιάσει στο Βαθύ της Σίφνου την εκδήλωση “Τραγούδια και χοροί από τα σιφνέικα γλέντια” στο 9ο MUSIFANTO που πραγματοποιείται στη Σίφνο απο 2 εως 8 Ιουλίου 2024.

“Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας”στην οποία ήταν αντιπρόεδρος τον αποχαιρετούν με τα παρακάτω λόγια:

“Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον δικό μας Γιώργο Παπαπαύλου, αντιπρόεδρο του Συνδέσμου “Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας” και αγαπημένο φίλο! Αυτή τη στιγμή οι λέξεις είναι πολύ μικρές για να περιγράψουν την αξία του και η καρδιά μας είναι γεμάτη λύπη…”

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας