Μαρία Κατσαρού (90)

katsarou mariaΗ Μαρία μεγάλωσε στο Λάγος της Νιγηρίας και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών to 1990. Σπούδασε Διοίκηση, Οργανωσιακή Συμπεριφορά σαν πρώτο πτυχίο και μετέπειτα συνέχισε με τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων καθώς επίσης και Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Αυτή την εποχή κάνει το διδακτορικό της στην Βοστώνη με θέμα την Ψυχολογία της Ηγεσίας. Επίσης κατέχει το Coaching Certificate από το Henley Business School – University of Reading, είναι μέλος του Henley Register of Coaches αλλά και πιστοποιημένη από την International Coaching Federation (USA).

Κατείχε σημαντικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες όπως SCA Hygiene, Johnson & Johnson, Henkel-Ecolab (Αθήνα και Düsseldorf) όπου ήταν υπεύθυνη για την στρατηγική κατεύθυνση, ανάπτυξη, υποστήριξη, συντονισμό και έλεγχο όλων των διεργασιών του Ανθρώπινου Δυναμικού για διάφορες χώρες εκτός από την Ελλάδα όπως Τουρκία, Νότια Αφρική, κλπ.

Ο τελευταίος της ρόλος ήταν Human Resources Director στην Diageo όπου ήταν υπεύθυνη για την Ελλάδα και την Τουρκία ενώ έχει διδάξει και διδάσκει σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Αμερικανικό Κολλέγιο και το Strathclyde.

Είναι πιστοποιημένη σε μία σειρά ψυχομετρικών εργαλείων όπως MBTI, FIRO-B, CPI, 16PF, και άλλα, από την British Psychology Society της Αγγλίας.

Τέλος συνεργάζεται με την εταιρεία Mannaz (former Danish Leadership Institute) για προγράμματα ηγετικών ικανοτήτων σε διάφορες Ευρωπαικές χώρες ενώ πρόσφατα έγραψε το βιβλίο «Under Pressure – Understanding and managing the pressure and stress of work» το οποίο θα εκδόθηκε από τη Marshall Cavendish International τον Ιανουάριο του 2011 στα Αγγλικά, Πορτογαλικά και Κινέζικα.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας