Χριστίνα Ρούτνερ (92)

rutner christinaΗ Χριστίνα Ρούτνερ γεννήθηκε στην Αθήνα από Αυστριακό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, μεγάλωσε στη Βιέννη και στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Παρακολούθησε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Βιέννη και στην Αθήνα. Πτυχιούχος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό εξειδίκευσης Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας (ΕΑΠ).

Είναι πιστοποιημένη εξετάστρια και εκπαιδεύτρια του Αυστριακού Διπλώματος Πιστοποίησης Γνώσης Γερμανικών ÖSD, εργάζεται από το 1998 ως καθηγήτρια Γερμανικών στη Σχολή Μωραΐτη. Παράλληλα με την εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, τη μετάφραση επιστημονικών δοκιμίων και έχει ειδικευτεί και πιστοποιηθεί στις Νέες Τεχνολογίες.

Συμμετέχει σε τακτική βάση είτε με εισηγήσεις είτε ως ακροάτρια σε ημερίδες και σεμινάρια κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μέρος των δραστηριοτήτων της η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η οικολογική της δράση.

Από το 2004 έως το 2022 είχε τη διεύθυνση του Τμήματος Γερμανικών και την Οργάνωση της Παιδικής Χορωδίας της Σχολή Μωραΐτη, από το 2014 είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, ενώ τον Σεπτέμβριο 2022 ανέλαβε τη Διεύθυνση Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη.

«Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας είναι υψίστης σημασίας για την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων»…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας