Βασίλης Κουκαλάνι (90)

kouklaniΟ Βασίλης Κουκαλάνι γεννήθηκε στην Κολωνία το 1969 από πατέρα Ιρανό και μητέρα Ελληνίδα. Το 1980 ήρθε στην Αθήνα από την Τεχεράνη, φοιτώντας στο Γερμανικό Τμήμα της Γ.Σ.Α., από την οποία αποφοίτησε το 1990. Υπήρξε ενεργό μέλος της μαθητικής θεατρικής ομάδας του Στέλιου Παπαπέτρου από το 1984.

Σπούδασε Θέατρο στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη στο American Academy of Dramatic Arts, από όπου αποφοίτησε το 1995. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις στη Ν. Υόρκη και στη Γερμανία. Από το 2002 εργάζεται ως ηθοποιός στην Αθήνα.

Ο Βασίλης Κουκαλάνι είναι επίσης μέλος της ομάδας της πρώην Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου του Στάθη Λιβαθινού, με την οποία ανεβάζει το έργο του Ιρλανδού John Millington Synge «Ένας ήρωας το καμάρι της Δύσης» στο θέατρο «Μεταξουργείο» της Άννας Βαγενά και αργότερα το αριστουργηματικά θεατροποιημένο το «Όταν έρχεται ο ξένος» του Γιάννη Ρίτσου σε άψογα περσικά και σε επίσης άψογα γερμανικά.

Ακολούθησαν το 2011 το «Θερμοκήπιο» του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και το 2012 «Μια Γιορτή στου Νουριάν», που διασκεύασε και σκηνοθέτησε στο Θέατρο Πορεία, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η κινηματογραφική συνάντηση που είχε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην «Άλλη Θάλασσα». wikipedia

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας