Έφη Ρευματά (91)

revmata efiΗ Ευσταθία Ρευματά αποφοίτησε από τη Σχολή το 1991 και είναι κόρη του ηθοποιού Μάκη Ρευματά. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστημιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο της το 1998. Το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και το 2012 αποφοίτησε από το Θεατρικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφράστρια. Έχει συμμετάσχει από το 2000 ως ηθοποιός σε πάνω από 20 θεατρικές παραγωγές (Εθνικό Θέατρο, Σύγχρονο θέατρο, Θέατρο Χώρα, Ελληνική Θεαμάτων, Θέατρο Καισαριανής, Θέατρο Κάππα, Θέατρο Μέλι, ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου, Φεστιβάλ Αθηνών) μεταξύ άλλων σε έργα των (Μ. Τζόνσον, Ρ. Τομά, Φ. Ντοστογιεφσκι, Γ. Μπύχνερ, Π. Σάφφερ) αλλά και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων (Ευριπίδης, Μέντης, Μπακόλας, Σακελλάριος, Μάτεσις), έχει συμμετάσχει σε σήριαλ στην τηλεόραση MEGA: Για μια θέση στον ήλιο, Απαγορευμένη αγάπη, Η ζωή της άλλης, ANT1: Καλημέρα ζωή, ET1: Ανίσχυρα ψεύδη, ALPHA: Αν μ’ αγαπάς, Κόκκινος κύκλος και σε τρεις ταινίες στον κινηματογράφο (Φαφούτης, Κροντηράς).

Έχει μεταφράσει Γερμανούς συγγραφείς μεταξύ των οποίων H. Achternbush, D. Loher, M. Mayenburg, R. Schimmelpfennig, του οποίου το έργο Idomeneus παίχτηκε το 2014 στο φεστιβάλ Αθηνών σε μετάφραση Έφης Ρευματά και σκηνοθεσία Κ. Ευαγγελάτου. Η μετάφραση βραβεύτηκε από το Eurodrama 2015. Τελευταία μετάφραση για το Θέατρο Τέχνης: Αγαπημένε μου Χέρμπερτ του Χέρμπερτ Άχτερνμπους σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη (2016).

Έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη δίπλα σε σημαντικούς σκηνοθέτες (Σ. Τσακίρης, Κ. Ευαγγελάτου, Ε. Παπακωνσταντίνου) κι έχει συμμετάσχει στην παράσταση του Τ. Ostermeier “Volksfeind “ ως διερμηνέας για το Φεστιβάλ Αθηνών. Φέτος (2014-2015) συμμετέχει στην παράσταση «Η μητέρα του σκύλου» του Π. Μάτεσι σε σκηνοθεσία Σ. Τσακίρη στο Σύγχρονο Θέατρο ερμηνεύοντας το ρόλο της Αφροδίτης. Παράλληλα συμμετέχει στον πρώτο γερμανόφωνο θίασο Maerz Buehne στην Ελλάδα ερμηνεύοντας Γκέτε,Φασμπιντερ και Μπέρφους στα γερμανικά σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σάρνχορστ, Μαρλένε Καμίνσκυ και Άντριαν Φρίλιγκ.

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας