Παναγιώτης Σταθόπουλος (90)

stathopoulos panagiotisΟ Παναγιώτης Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1990. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Βερολίνα με ειδικότητα στο ραδιόφωνο. Από το 1994 έως το 1998 σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους του Στέλιου Ναζίρη, Θωμά Κιάου και Γιώργου Σταμπουλόπουλου. Στο θέατρο έχει παίξει: “Ο Χρυσαϊτός Άττις και η Βασιλοπούλα Ροδογάλη” (Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος. Θέατρο Νέου Κόσμου – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων), “Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι” (Σκηνοθεσία: Γιάννης Κοντραφούρης. Ομάδα Υψηλού Κινδύνου), “Ρεμπέτικο” (Σκηνοθεσία: Κώστας Φέρρης. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Όνειρο Θερινής Νυκτός” (Σκηνοθεσία: Μαρία Κουκιάδη. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Οδύσσεια” (Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη. Εθνικό Θέατρο), “Φαύστα” του Μποστ (Σκηνοθεσία: Ν. Χατζηπαππάς. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Ο φίλος μου ο Λευτεράκης” (Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Θεόφιλος” (Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. Υπουργείο Αιγαίου – Στέγη “Θεοφιλου”), “Η πεντάμορφη και το τέρας” (Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας), “2 Θεοί” (Σκηνοθεσία: Ηλίας Φραγκάκης. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Το σκλαβι” (Σκηνοθεσία: Μιχ. Παπαμιχάλης. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου), “Δον Κιχώτης” (Σκηνοθεσία: Δημ. Παπασταμάτης. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου).

Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις Θεάτρου του Δρόμου και έχει κάνει μαθήματα στην Ερασιτεχνική Ομάδα σε 30 άτομα. Το 2007 σκηνοθέτησε και έγραψε ένα παιδικό λαϊκό παραμύθι των Δωδεκανήσων για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου.

Τσίρκο Μπάχαλο λοιπόν, κέφι γέλιο φαντασία κ’ οι σκοτούρες παρελθόν…

Το Tσίρκο Mπάχαλο ξεκίνησε τις παραστάσεις του το 2009. Ξεπήδησε μέσα από το εργαστήρι θεάτρου δρόμου που επιμελήθηκαν το 2008 ο ζογκλέρ Αldo Viral και ο ηθοποιός Παναγιώτης Σταθόπουλος. Σύντομα οι ταλαντούχοι μαθητές πλαισίωσαν την ομάδα και ξεκίνησαν να παίζουν σε δρόμους, πλατείες, εκδηλώσεις, πάρτυ, καρναβάλια, δήμους και προπάντων για το κέφι τους. Ζούμε σε ένα νησί, δίπλα στη θάλασσα και οι ήρεμοι ρυθμοί μας επιτρέπουν να προπονούμαστε στη φύση, να συναντιόμαστε συχνά και να εμβαθύνουμε τη μελέτη μας στη τέχνη του θεάτρου, του ζογκλέρ, της μουσικής, της έκφρασης, της σωματικής και πνευματικής ακροβατικής άσκησης. Το καλοκαίρι του 2010 το Tσίρκο Mπάχαλο περιόδευσε στα βαλκάνια παίζοντας με μεγάλη επιτυχία σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία. Τον οκτώβρη εμφανιστήκαμε παράλληλα με το δεύτερο φεστιβάλ θεάτρου δρόμου στην Αθήνα κλέβοντας αρκετές εντυπώσεις, επίσης πραγματοποιήσαμε τη μέρα δρόμου στη ρόδο, αλληλέγγυοι στη μέρα δρόμου της Αθήνας. Οι παραστάσεις μας είναι φρέσκες, ανεπιτήδευτες, έχουν κέφι, μπρίο, ζωντανή μουσική και… αύρα θαλασσινή.

Τσίρκο Μπάχαλο λοιπόν, κέφι γέλιο φαντασία κ’ οι σκοτούρες παρελθόν…

circobahalo1 circobahalo2
circobahalo3 circobahalo4

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας