Αλεξάνδρα Παυλίδου-Gürth (84)

pavlidou guerth alexΗ Alex Gürth – Παυλίδου γεννήθηκε στην Βιέννη και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1984. Από το 1984 έως το 1990 έκανε θεατρικές σπουδές με μεταπτυχιακά στο Λονδίνο στο «Rose Bruford College of Speech and Drama» και στο «Royal Holloway and Bedford New College». Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο κλόουν Francisco Britto, υποκριτική για τον κινηματογράφο με τον Ανέστη Χαραλάμπη (1 χρόνο), Ασιατικό Θέατρο με τον Tapa Sudan Φωνή με τον Michael McCallion Storytelling με τους Vayu Naidu, Ben Haggarty, Tim Bowley, Abbi Patrix, Απόστολο Δοξιάδη Σκηνοθεσία (3 μήνες) με τον Nikita Milivojevic (Διευθυντή Εθνικού Θεάτρου της Σερβίας) υποκριτική και αυτοσχεδιασμό με την Ελένη Σκότη (3 χρόνια) Devising με τον David Glass (2 σεμινάρια) Athens Masterclass με τον Bernard Hiller (3 σεμινάρια) London-Rome-Athens Masterclass The Michael Chekhov Technique with the Michael Chekhov Assosiation (in Canada) και πολλά σεμινάρια κίνησης.

Στην τηλεόραση έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές: “Μπελάδες για δυό”,”Τμήμα Ηθών”, “Βαμμένα Κόκκινα Μαλιά”, “Πρόβα Νυφικού”, “Μάγισες τις Σμύρνης”, “Είμαστε στον Αέρα”, “Σύνορα Αγάπης”, “Νταντά για όλες τις δουλειές” και πολλές άλλες.

Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους Νίκο Κούνδουρο, Μανούσο Μανουσάκη και άλλους και έχει κερδίσει δύο βραβεία «Καλύτερης Ηθοποιού», ένα στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας για την ταινία «Να που γίνεται» της Ελισσάβετ Χρονοπούλου και ένα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου για την ταινία «Τρυφερότητα» του Παναγιώτη Καραμήτσου.

Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Βιέννη, Βρυξέλλες, Βαρσοβία, Παρίσι, Αβινιόν κ.α.), ενώ έχει δανείσει την φωνή της σε ταινίες κινουμένων σχεδίων (“Pocahontas”, “Lion King”, “Titan”, “101 Σκυλιά της Δαλματίας, κ.α.)

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας