Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος (00)

papadimitropoulos theodosisΟ Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2000. Το 2005 πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε το διδακτορικό του στο Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών ΕΜΠ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε σπουδές στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Εμπρός Θεατροεργαστήριον” (2006-10). Από το 2008 έως το 2010 παρακολούθησε Μαθήματα Αγωγής του Λόγου και Αρχαίου Δράματος (πλήρη σκευή) με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Ζημιανίτη.

Την περίοδο 2006-07 έπαιξε με την Θεατρική Ομάδα του ΕΜΠ στο έργο “Ο Ιάκωβος και ο Αφέντης του”, ένας φόρος τιμής στον Ντενί Ντιντερό σε τρεις πράξεις, το 2008 “Στη Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι” του Bernard-Marie Koltès σε σκηνοθεσία Γιάννη Ζημιανίτη, το 2012 “Σινιόρε Μακιαβέλλι… Γελάστε!” σε σκηνοθεσία του ιδίου στο Θέατρο Αλκμήνη και το 2014 “Αυτός που Γύρευα Είμαι!” σε σκηνοθεσία πάλι δική του στο Θέατρο Βικτώρια.

Το 2010 εμφανίστηκε στην μεγάλου μήκους ταινία “Τρίτη” του σκηνοθέτη Νίκου Κορνήλιου και το 2012 στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ Καναδικής παραγωγής για την τηλεόραση: “Murder in Paradise: Charmed to Death”.

Την περίοδο 2013-14 έκανε την μετάφραση και το σχολιασμό των δραμάτων του Ίψεν: “Αγριόπαπια”, “Ένας εχθρός του λαού”, “Αρχιμάστορας Σόλνες”, “Μικρός Έγιολφ”, “Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν”, “Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί”, “Πέερ Γκυντ” για τις Εκδόσεις Gutenberg, ενώ το 2005 την μετάφραση και τον σχολιασμό του θεατρικού έργου του Bertolt Brecht “Ο Βίος του Γαλιλαίου”.

Εργογραφία…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας