Ιάκωβος Ρήγος (69)

rigos iakovos1Ο Ιάκωβος Ρήγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων Ανωτάτης Ακαδημίας Καλών Τεχνών Ντύσσελντορφ και Πολυτεχνείου Βερολίνου.

Από τις αρχες της δεκαετίας του ’80 ασχολήθηκε συστηματικά με την μεταλλική κατασκευή και την προκατασκευή κτιρίων και συνεργάστηκε με την BSB- Berlin σε συστήματα προκατασκευής και ηλιακής ενέργειας. Δίδαξε βιομηχανικό σχέδιο στο Γερμανικό κολέγιο γραφικών τεχνών. Δημοσίευσε μελέτες και συμμετείχε σε εκθέσεις design και ζωγραφικής καθώς και στη Dokumenta- Kassel (1977).

Προϊστάμενος μελετητής και επιβλέπων του τεχνικού γραφείου του ΥΠΠΟ για την συντήρηση και αποκατάσταση του Ναού Επικουρίου Απόλλωνος της περιόδου 1985 – 88.

Έργα: λυόμενο αντισεισμικό ικρίωμα, προκατασκευασμένο στέγαστρο προστασίας μέσω προεντεταμένης μεμβράνης, θεωρητικές μελέτες κλπ. Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αυστρία και Γερμανία.

Από το 1982 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα σε συνεργασία με την Ε. Τσιριγώτη, με αντικείμενο μελέτες κτιρίων κατοικιών, επαγγελματικών χώρων και εσωτερικών χώρων ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως μελετητής – κατασκευαστής μεταλλικών κατασκευών εξοπλισμού κτιρίων και ειδικών κατασκευών.

Από το 2004 είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας